Hayatını kaybeden 90 yaşındaki Türkiye'nin önde gelen hafızlarından Mevlidhan Hafız Fevzi Mısır, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Fevzi Mısır'ın cenaze namazını Reisülkurra Ahmet Arslanlar kıldırdı.

Demokrat Parti iktidarı döneminde cuma günleri radyodan okuduğu Kur'an-ı Kerim'le tanınan Fevzi Mısır'ın cenaze namazı Fatih Camisi'nde öğle vakti kılındı. Cenaze namazını Reisülkurra Ahmet Arslanlar kıldırdı. Cenazeye Mısır’ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Fevzi Mısır, 20 Mart 1925'te Adapazarı'nda doğdu. Okuduğu Kur'an-ı Kerim, mevlit ve kasidelerle ün yapan Fevzi Mısır, kısa sürede Türkiye'nin önde gelen hafızları arasında yer edindi. Hafız Fevzi Mısır gerek tek ve gerekse Kani Karaca, Yusuf Gebzeli, Halil İbrahim Çanakkaleli ve Aziz Bahriyeli ile albümler çıkardı.

Babasının herkes tarafından sevilen biri olduğunu belirten Fevzi Mısır’ın oğlu Serdar Mısır, “Hiç kimseyi kırmadı. Dini bütün bir insandı. Babam her yerde aynı Fevzi Mısır’dı. Zaman ve şartlar onu hiç değiştirmedi.” dedi.

'FEVZİ MISIR HOCANIN SESİNDEN ETKİLENENLER HAFIZ OLDU'

Fevzi Mısır Hoca’nın 1925 doğumlu olduğuna dikkat çeken Kazım Bayram Hocaefendi ise, “Allah gani gani rahmet eylesin. İyi bir hafızdı. Güzel bir okuyucuydu. Çok güzel okurdu. Yeri dolmayacak biriydi. Senelerce arkadaşlık yaptık. Onun sesinden etkilenen çoğu delikanlı hafız oldu.” ifadelerini kullandı.

Mısır, kılınan cenaze namazının ardından eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.