Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Selahattin Demirtaş var ya, hani şu HDP eş başkanı. Doğuda dindar, batıda ateist görünen ya da başka türlü görünen kendi bilir. İster inansın, ister inanmasın. Ne dedi biliyor musunuz? Dedi ki ‘Taksim bizim için Müslümanların Kabe’si gibidir, Yahudilerin Kudüs’ü gibidir. Bre gafil, bre gafil önce Türkiyeli ol." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Aksaray'da düzenlenen mitingde konuştu. Türkiye'nin geçen her bir yandan kıskaca alınmaya çalışıldığını belirten Davutoğlu, "1915 olaylarını bahane edip, Vatikan baş gösterdi, Türkiye’yi tenkit etmeye kalktı. Kendilerinin İspanya’da yaptıklarını unutarak Türkiye’ye ders vermeye kalktı. Ve başka ülkeler ve liderler. Şimdi şu Aksaray meydanından Kılıçarslan’ın torunları bir ses verin bakalım, biz buna boyun eğer miyiz? Bütün dünya bilsin, bizim milletimizi tanısın; biz baş verir, baş eğmeyiz. Hasan Dağı’nın eteklerindeki yiğitler baş eğmez." diye konuştu.

1 Mayıs kutlamalarının, izin verilen alanlarda kutlanabileceğini, Taksim'de sembolik bir anma yapılabileceğini yineleyen Davutoğlu, "Bakınız bugün bir küstah daha çıktı. Ve yarın 1 Mayıs için çağrıda bulundum bugün. Dedim ki '1 Mayıs’ı herkes tam bir özgürlük içinde her yerde kutlayabilir, kendilerine gösterilen yasal yerlerde, meydanlarda.' Taksim’e de isteyen sembolik olarak gidip orada bir anma yapabilir ama sembolik sayıyla. Yarın 1 Mayıs. Tekrar herkese çağrıda bulunuyorum; ülkeyi ümitsizliğe kaosa sürüklemeye kesinlikle izin vermeyiz. Ama 1 Mayıs 1977’de ölenlere de taziyelerimizi de sunduk, şimdi de yarın için barışçıl gösterilere evet diyoruz."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, "Selahattin Demirtaş var ya, hani şu HDP eş başkanı. Doğuda dindar, batıda ateist görünen ya da başka türlü görünen kendi bilir. İster inansın ister inanmasın. Ne dedi biliyor musunuz? Dedi ki ‘Taksim bizim için Müslümanların Kabe’si gibidir, Yahudilerin Kudüs’ü gibidir. Bre gafil, bre gafil önce Türkiyeli ol. Türkiye’deki herkes Kabe’yi ayrı bir yerde tutar gönlünde. Şimdi biz bu tarihi, bu milleti, bu irfanı tanımayanlara yol verir miyiz? Aksaray’ın torunları, Somuncu Baba’nın torunları, Kabe’yi böyle tahkir edenlere izin verir miyiz? Ben kendisine söylüyorum, git bunu Diyarbakır Ulu Camii ki benim için Mescid-i Aksa gibi manevi değeri yüksek bir yerdir. Diyarbakır Ulu Camii’nden çıkan o samimi Müslüman, Kürt kardeşime, vatandaşıma söyle. Seni Diyarbakır Ulu Camii’nin dışına atar. Bu memleketin Türkü de Kürdü de Sünnisi de Alevisi de Kabe’ye saygı gösterene hürmet gösterir, Kabe’ye saygısızlık yapana da haddini bildirir.” şeklinde konuştu.

"CHP, HDP VE PARALEL BİR ARADA TUZAK KURUYORLAR"

"Şimdi bu CHP, HDP ve paralel bir arada bir tuzak kuruyorlar." diye ifade eden Davutoğlu, "CHP’liler diyor ki ‘HDP’lilerin barajı geçmesine yardımcı olacağız. CHP Hakkari milletvekili adayları HDP’nin geçmesi için çalışıyor. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı öyle söylüyor, ‘geçmeli’ diyor. Paralelciler, hani bu milletin mukaddesatını istismar eden o paralelciler, arka kapıdan girip HDP’li belediye başkanı ile görüşüyor. Ne görüştünüz, ne görüştünüz? Hangi tuzağı kurdunuz onu açıklayın." ifadelerini kullandı. Davutoğlu, partisinin adaylarıyla meydandaki kalabalığı selamladıktan sonra alandan ayrıldı.