Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışan işçilerle iftar yemeği yiyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçilere iki müjde verdi. Davutoğlu, “Köprü gelecek sene açılana kadar, Mayıs ayına kadar evlenen bütün bekarların düğünleri bu köprünün üstünde yapılacak, masraflar müteahhit firmadan, şahitlik de bizden olacak.” dedi. Davutoğlu, işçilere birer kart verilip, işçilerin bu köprüden ücretsiz geçiş yapacağını da ikinci müjde olarak açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hükümet kurma görevini aldıktan sonra İstanbul’a gelerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışan işçilerle iftar yemeği yedi. Kürsüye çıkarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, işçilere de iki müjde verdi.

Davutoğlu, işçilere seslenerek şunları söyledi: “Masada sohbet ederken aldığımız iki güzel kararı sizlerle paylaşmak istedim. İşçilerimize sordum aranızda bekar var mı diye, baktım parmaklar kalkmaya başladı. İbrahim Bey ile sözleştik ve şuna karar verdik; bu köprü gelecek sene açılana kadar, Mayıs ayına kadar evlenen bütün bekarların düğünleri bu köprünün üstünde yapılacak masraflar müteahhit firmadan, şahitlik de bizden olacak. Burada çalışmakta olan bekar emekçi kardeşlerimizin ailelerine de selam olsun. Özellikle annelere. Tez elden gelinlerini hazırlayın burada büyük bir düğünü, bütün Türkiye’yi kuşatacak bir düğünü hep beraber yapalım. İkincisi de madem ki emekçilerimiz buraya ter dökmüşlerdir, emekçilerimize bir özel kart verilecek emekçilerimiz buradan geçtiğinde kendi yaptıkları köprüye ücret ödemeyecekler. Çünkü bu eser sizin eseriniz. Hem 78 milyonun mülküdür ama en çok da buraya ter dökmüş emekçilerimizin emanetidir."

'YATIRIMLAR YARIM KALMAYACAK'

Bu zamana kadarki yatırımlara 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tabloda da devam edileceğini söyleyen Davutoğlu, “Emekçi kardeşlerimize, bu yatırımları gerçekleştiren firmalara ve hasretle bekleyen milletimize şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye’de ne yaşanırsa yaşansın hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Atılan hiçbir temel olduğu yerde kalmayacak eserleri inşa etmek üzere kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Birileri Türkiye’de ekonomik kriz çıkar, 90’l yıllarda olduğu gibi koalisyonlar üzerinden atılan temeller, Bolu Tüneli gibi zamanla oralar unutulur diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar.” ifadelerini kullandı.