Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin kapatılacağı iddialarına Mardin'den cevap verdi. "Partileri halk açar, halk kapatır." diyen Davutoğlu, hiçbir partinin kapatılmasına rıza göstermeyeceklerini ifade etti.

Mardin'de 'Türkiye’de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu’ konulu panele katılan Davutoğlu, CHP'yi kapatma iddialarına, "Hemen yarın gelin Anayasa değişikliğiyle parti kapatılmasını imkansız hale getirelim." sözleriyle cevap verdi. Kimsenin parti kapatılmasını mazur göremeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Ama madem ki böyle bir kaygı var, buradan bir çağrıda daha bulunuyorum muhalefet partilerimize. Daha Meclis faaliyetini gösteriyor, seçime de vakit var. Hemen yarın gelin, hep beraber bir Anayasa değişikliğiyle parti kapatılmasını imkansız hale getirelim." diye konuştu.

2010'da Anayasa reformu yaparken, diğer partiler destek vermediği için siyasi partilerin kapatılmasının referanduma sunulamadığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "327 oyda kalmıştı. O zaman sizler hep şunu düşünmüştünüz belki muhalefet partileri olarak, özellikle CHP, 'Nasıl olsa CHP hiç kapatılmaz, kapatırsa CHP kapatır ama CHP kapatılmaz.' Tek parti döneminden gelen alışkanlık, 12 Eylül dışında da olmadı. Onun için ona 'hayır' dediniz, MHP de 'hayır' dedi ama ilginç olan HDP de 'hayır' dedi. Yani en çok parti kapatmaya muhatap olan HDP de 'hayır' dedi ve o geçmedi, AK Parti oyları yeterli olmadı. Şimdi buradan sesleniyorum, işte güzel bir şans."

Amerika'dan gelir gelmez, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ı çağırarak, 'Hemen bir hazırlık yapın, muhalefet partisi grup başkan vekilleriyle konuşun ve derhal Türkiye'de geçmişte büyük bir demokrasi ayıbı olan parti kapatma meselesini tümden bitirelim.' dediğini aktaran Davutoğlu, "İşte Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; böyle bir kaygınız varsa gelin, 2-3 saatte biter bu iş. Hepimiz, 550 milletvekilinin imzasıyla bir daha Türkiye'de parti kapatma utancının yaşanmayacağı bir Anayasa değişikliğini hep beraber oylayalım, kabul edelim." açıklamasında bulundu.