Başbakan Ahmet Davutoğlu, geleceğin dünyasını bilim üreten, bunu doğru ve etkin kullanan milletlerin şekillendireceğini söyledi.

TÜBİTAK’ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başbakan Davutoğlu, bilim ve teknolojinin bugün yüksek medeniyet seviyesini oluşturan unsurların en başında geldiğini, toplumların gelişmesinde hayati ölçüde belirleyici olduğunu kaydetti.
Davutoğlu mesajında, şunları ifade etti: “Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne erişme çabamızda bilim, bilgi, teknoloji ve insan kaynağına yapılan yatırımlar büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan, bizler hükümet olarak, bilim ve teknolojiye büyük önem atfediyor, bilgi ve teknoloji üreten ülkeler arasında üst sıralarda yer almak için var gücümüzle çalışıyoruz. TÜBİTAK; ülkemizin kalkınma hedeflerine paralel olarak, bilim ve teknoloji alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarını başarıyla üstlenen güzide bir kurumumuzdur. Ülkemize birçok proje, araştırmacı ve bilim insanı kazandıran, sanayimizin, bilim ve teknoloji politikalarımızın gelişmesinde katkıları olan TÜBİTAK, bundan sonra da Türkiye’nin geleceğe hazırlanmasında üstlendiği bu önemli rolü üstlenmeye devam edecektir. Bu düşüncelerle, TÜBİTAK’ın kuruluş yıldönümünü kutluyor, değerli mensuplarına başarılarının devamını diliyorum.”