AK Parti’nin İstanbul’da düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirdi. Nişantaşı’ndan Kandil’e köprü kurulduğunu söyleyen Davutoğlu, “ ‘Katil devlet’ diye küstahça konuşan adam, Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkmaya davet etti, silahlanmaya davet etti.” dedi.

AK Parti’nin Büyük İstanbul Mitingi Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlendi. Mitinge Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekili adayları katıldı. Şarkılarla başlayan miting, aday tanıtımı ile devam etti. Daha sonra sahneye çıkan İstanbul İl Başkanı Selim Temuçi partililere seslendi. Ardından da mikrofonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aldı. Her iki isim de yaklaşık 20’şer dakika konuştu.

Saat 16.30 sıralarında Başbakan Davutoğlu, alana helikopterle geldi. Partilileri selamlayan Davutoğlu, konuşmasında terör olaylarına değindi. Davutoğlu, "7 Haziran’dan beri milletimiz bir kere daha terörle imtihan ediliyor. Bir kere daha yüreklerimizi yakan alçakça saldırılara uğradık. Askerlerimiz, polislerimiz çeşitli hizmetlerde görev yapan insanlarımız, sivil vatandaşlarımız şehit edildiler, katledildiler. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralıları acil şifalar diliyorum. Bu yüzbinlere de bir kez daha şehitlerimiz için Fatiha okumaları ricasında bulunuyorum. El Fatiha. Bu Fatiha al bayraklarla göklere yükselirken, o hainler, o alçaklar bilsinler ki; İstanbul bu meydandayken hiçbir alçakça pusuya geçit vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Bu saldırılar Türkiye’nin önünü kesmek için yapılıyor” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Türkiye’de 13 yıldır devam eden huzur ve istikrarı ortadan kaldırma için yapılıyor. 1 Kasım’da yapılacak seçimleri etkilemek, milletimizin sandığa yansıyacak iradesini zaafa uğramak için yapılıyor. Türkiye’nin seçimlerden sonra istikrarlı ve güçlü bir hükümete ulaşmasını engellemek için yapılıyor.

Cumhuriyet tarihinin en bereketli baharı, en güzel Mayıs’ı yaşanırken birileri devreye girdi. Bizim gibi çevreye, doğaya aşık olanları ağaç bahanesi ile itham ederek Gezi olaylarını başlattılar. Gençlerimizin hassasiyetlerini kullanarak, onların arasına terör örgütleri sızdı. Sokakları yaktılar, yıktılar. Esnafımızın ekmeğine, vatandaşlarımızın güvenliğine saldırdılar.

'YOLSUZLUKLARA, YASAKLARA 2001'DE SAVAŞ AÇTIK'

Gezi’de başaramadıklarını 17-25 Aralık’ta yıllardır koynumuza soktukları bir yılanı, devlete millete sızmış bir ihanet çetesini devreye sokarak denediler. 80 yılda yapılmayanı 10 yılda yapan bu hükümete yolsuzluk iftirası atıldı. Biz yolsuzlukların, hortumların hepsini kestiğimiz için 13 yıldır kalkınıyoruz. Yolsuzluklara, yoksulluklara, yasaklara ta 2001’de savaş açtık. Bundan sonra da kim bunlara bulaşırsa aramızda hiç olmadı, olmayacak. Ağababalırndan aldıkları talimatla harekete geçtiler, beddualarla, montaj kasetlerle bu yürüyüşümüzü durduracaklarını sandılar. Biz Atlantik ötesinden, dağlardan, diğer mihraklardan gelen seslere karşı milletimizin sesine döndük.

Cumhurbaşkanlığı makamına Cumhurbaşakınımız oturmuşken, hükümet kurulmuşken malum eş başkan talimat verdi. ‘Katil devlet' diye küstahça konuşan adam Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkmaya davet etti, silahlanmaya davet etti. Biz buradan devletimizin merhametli, müşfik olduğunu hep paylaşacağız. Eski devlet değil bu, 90’lı yıllardaki faili meçhullerin olduğu dönem değil. Şimdi devletle milleti birleştiren, AK Parti kadrolarının kurduğu müşfik ve kudretli Türkiye Cumhuriyeti devleti var.

Baktılar ki AK Parti hain oyunlarla devrilmiyor, başka bir senaryoyu harekete geçirdiler. Emanet oylarla, yalan ve iftiralarla bu kardeşliği, bu birlik ve beraberliği bozmak için hain bir senaryoyu harekete geçirdiler. Şimdi de Nişantaşı’ndan Kandil’e köprüler kuruyorlar. Onlar nefret köprüleri, onlar şiddet, terör köprüleri kursunlar. Biz gönül köprüleri kuruyoruz."