Suruç'taki terör saldırısı sonrası Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programında Zaman ve Cihan personeline yasak getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'ta meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası Şanlıurfa'ya geldi. Hastanede yaralıları ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne geçerek burada yetkililerle durum değerlendirmesi yaptı. Yaklaşık 45 dakikalık görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu, valilik bahçesinde basın açıklaması yaptı. 32 kişinin öldüğü olayda basına akreditasyon uygulandı. Zaman gazetesi muhabiri ve Cihan Haber Ajansı canlı yayın personeli programa alınmadı.

Zaman gazetesi muhabiri Fethi Altun, "Maalesef dün Suruç'ta üzücü bir olay yaşandı. 32 kişi hayatını kaybetti. Biz de dünden beri gelişmeleri takip ediyorduk. HDP, CHP heyetleri bölgede incelemelerde bulundu, takip ettik. Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu valiliği ziyaret etti. Açıklama yapacağını duyduk. Program takibi için valiliğe geldik, fakat akreditasyon uygulandı. Programı takip edemedik. Akreditasyonun valilik mi, başbakanlık tarafından mı uygulandığını sorduk, başbakanlığın uyguladığını öğrendik. Bizi geri çevirdiler, maalesef takip edemedik." şeklinde konuştu.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın.

Altun, şöyle devam etti: "Programa alınmayacağımızı öğrenince, izlenim amaçlı programı takip eden yerel bir gazetede çalışan arkadaşa kameramı verip benim için çekim yapmasını istedim. Kamerayı verdiğimi fark eden polisler, kamerayı iade etmemesi durumunda arkadaşı da programdan çıkaracağını söylediler. Bunun üzerine arkadaş kameramı iade etmek zorunda kaldı."

Cihan ekibinden Enes Özgültekin ise "Biz geldiğimizde birkaç canlı yayın aracının beklediğini gördük, geçiş için izin istedik önce. Geç geldiğimizi söylediler, ben de sadece 5 dakika istedim, bu süre zarfında kurulum işlemlerini yapıp hazır hale geleceğimi ifade ettim. Sonra valiliğe girip 15 dakika sonra geldiklerinde alamayacaklarını söylediler. Muhabir arkadaşımız ilgililerle görüştü, akreditasyon uygulandığını öğrendik. Bizi buradan uzaklaştırdılar. Dışarıda bekledik, yayın yapamadık." dedi.