Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak ile Mardin'e geldi. Davutoğlu'nu, Mardin Havalimanı'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak ve diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Mardin'e geldi.

Havalimanından sonra özel bir otele geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada düzenlenen “Türkiye’de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu” konulu panele katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, 'CHP'ye kapatma davası açılacak' haberlerine değinerek, "Gelin hemen yarın beraber anayasa değişikliğini yapalım, derhal parti kapatma meselesini tümden bitirelim." çağrısında bulundu.

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle otelde kadınlara seslenen Davutoğlu, ”8 Mart Kadınlar Günü, belki modern dönemde her bir gün ile bunlar hatırlanır, anneler, babalar günü, kadınlar günü gibi. Bizim ise her günümüz muhabbetle aile içindeki muhabbetin dayandığı, anneye hürmet gösterilen her gün kadınlar günüdür bizim için. Elinin öpüldüğü her gün, eşe muhabbetle bakılan her gün bizim için kadınlar günüdür. New York'ta da zikrettim, bütün o vasıflar dışında, üç kız çocuğunun babası olarak da hitap ettim dedim. Resullullah'ın kız çocuklara ayrımcılığı nasıl yok ettiğini biliriz biz.“ dedi.

Çözüm sürecine değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ”Bugün Türkiye için zamanın ruhu nedir diye sorsalar, çözüm süreci üzerinden sağlanan kardeşlik ve barış ortamıdır derim. Kadınlarımızın evlat acısı çekmemesi için eşlerin beklememesi için biz çözüm süreci dedik. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Dili mukaddes kılan dilin kendisi kadar barışı ihtiva etmiş olmasıdır, barışa çağırmasıdır. Bugünlerde çözüm süreci yeni bir aşamaya geldi. Silahları bırakma çağrısıyla birlikte artık, başlattığımız çözüm süreci önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyor. Ben gözyaşıyla bana sarılan şehit annesinin gözyaşıyla, Diyarbakır anneleri olarak son dönemde kahramanca mücadeleye çıkan annelerin gözümün önünde ağladıklarını hissettiklerinde de aynı acıyı hissettim. O çocuklar bizim çocuklarımız. Onlar arasında bir ayrım gözetirsek bu makamlar bize haram olsun. Buradan dört partinin kadın vekilleri el ele verip biz de kardeşlik diyoruz diye ortak bir mesaj yayınlasalar ne güzel olurdu. Bütün vekillere çağrıda bulunuyorum, bizim vekillerimiz de burada onlara da talimat veriyorum. Ümit ederiz ki şu veya bu taraf adına konuşan bütün siyasi partiler de bu zihniyette buluştular. Biraz önce zikrettim. Silahlar sustuğunda diller konuşmaya başlar, gönüller konuşmaya başlar. Zihinlerin konuştuğu yer siyasettir. Hangi görüş zikredilirse zikredilsin meydanlardır. Ama Mardinliler hiçbir zaman şiddeti bu sokaklarda görmemiş olan Mardinliler, 6-7 ekim olaylarında da şiddet ortamını gördüler. Buradan hem Mardin'e bütün Güneydoğu Anadolu’daki kardeşlerime seslenmek istiyorum. Tekrar şiddeti hakim kılmak 6-7 Ekim'de yaşanan acıları yaşatmak isteyenlere karşı el ele veriniz." şeklinde konuştu.

Daha sonra Başbakan Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu'na geçerek burada partililere hitap edecek. Ardından, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenecek olan GAP Eylem Planı Toplantısı'na katılacak.