Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’a yapılan 3. havalimanı projesine verdiği destekten bahsederken dili sürçtü. “Biz hükümet olarak baştan itibaren Sayın Başbakanımızın…” diyen Davutoğlu, daha sonra ifadesini, “Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde” şeklinde düzeltti.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile kameraların karşısına geçen Davutoğlu, projeyle ilgili bilgiler verdi. Davutoğlu, “Dünyanın en büyük terminal binası 920 bin metrekarelik kapalı alanda terminal binası olacak. Terminallerin pistlere bağlantı detaylarını arkadaşlar aktardı. En üst teknolojik birikim kullanılacak. Önümüzdeki dönemde dünyada örnek gösterilen bir proje olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeye verdiği destekten bahsederken dili sürçen Davutoğlu, “Biz hükümet olarak baştan itibaren sayın başbakanımızın…” ifadesini kullandı. Davutoğlu daha sonra ifadesini düzelterek, “…Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde yakından takip etmesiyle bu proje büyük bir ivme kazandı. Ön çalışmaları tamamlandı. Biz de 62. Hükümet olarak bunu yakından takip edeceğiz. En çok önem verdiğimiz projelerden biridir. Üçüncü köprü ve İstanbul’un bütün mega projeleriyle birlikte.” diye konuştu.

‘İLK FAZ 29 EKİM 2017'DE TAMAMLANACAK’

Projenin ilk fazının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağını söyleyen Davutoğlu, “Dünyanın en büyük havalimanının ilk fazı tamamlandığında hep beraber tam bir şölen havası ile bunu hizmete açacağız. Ayrıca bunun Türk Hava Yolları’nın kapasitesiyle de uyumlu olması lazım. Şu anda THY 50 milyon kapasiteye ulaştı, o zaman 70 milyon kapasiteye ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla 90 milyonluk kapasitenin zaten 70 milyonu THY tarafından kullanılacak. Geri kalan 150 havayolu şirketi arasında paylaşılacak.” şeklinde konuştu.