AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Diyarbakır mitingi öncesi yaşanan trafo patlaması ile ilgili olarak, “Bu meselenin arkasında ne varsa, trafo patlaması mı, bir suikast mi, herhangi bir provokasyon mu, bunu tetkik edeceğiz.” dedi.

Davutoğlu, partisinin Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinginde Diyarbakır'da yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Haberi miting alanına gelirken aldığını kaydeden Davutoğlu, “Basına da yansıdı. HDP'nin Diyarbakır mitinginde trafonun olduğu noktada bir patlama oldu. Az sayıda da olsa yaralımız var. Herşeyden önce yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. Bütün vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Bu meselenin arkasında ne varsa, trafo patlaması mı, bir suikast mi, herhangi bir provokasyon mu bunu tetkik edeceğiz. Gerekli sonucu en kısa zamanda elde edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

Diyarbakır valisi ile konuştuğunu ve gerekli talimatı verdiğini aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu: “Buradan bütün Türkiye'ye, özellikle Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen istismarlara, provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu da hiç kimse provoke etmemeli. HDP'ye geçmişte yapılan saldırıları, Adana'da, Mersin'de nasıl failini bulmuşsak, bunun daha bir saldırı mı, kaza mı olduğu belli değil ama ne varsa arkasında çıkaracağız, çıkarırız, hesabını da sorarız. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak AK Parti'ye yapılan saldırıyı nasıl en sert şekilde karşılarsam, MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye, HÜDA-PAR'a, kim olursa olsun, hepsine yapılan saldırıyı da kınar, onun için de gerekli tedbiri alırız. Şimdi Diyarbakır sokaklarında herkese, bütün Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum. Herkes sağduyuyla davransın ve hiç kimse bunu istismar etmeye kalkmasın. Mutlaka bunun neticesini alacağız. Seçime giderken herhangi bir provokasyon varsa da ona karşı da hep beraber dimdik durmalıyız.”