Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Tropikal Kelebek Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kelebekler Vadisi Parkı’nda düzenlenen törene Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra, eşi Sare Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, partililer ve çok sayıda Konyalı da katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, 14 Ekim 2012 tarihinde temelini attıkları eserin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Medeniyetlerin başşehri olan Konya'nın en iyi şekilde gelişmesi için gerekli adımları attıklarını kaydeden Davutoğlu, "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bu anlamda çok güzel bir eser. Her şeyden önce Konyamızın bu güzel doğasına yemyeşil bir vadi kazandırıyoruz. Burada 385 bin metrekarelik alanda Konya güzel bir çevre ortamına sahip olmak yanında çok iyi bir rekreasyon, dinlenme alanına sahip olacak. Kelebekler Vadisi Parkı'nda 7 çocuk oyun grubu, 10 havuz, 2 futbol sahası, tenis kortu, basketbol sahası, 2 mescit, amfi tiyatro, 140 kamelya, spor alanları ve yürüyüş parkurları yer alıyor. Bu parkta 10 bin ağaç, 600 bin mevsimlik çiçek, 100 bin gül ve dönemsel olarak 2 milyon lale toprakla buluştu. Gül gibi insanların diyarı bu güzel Konya, kelebekler vadisiyle güller, ağaçlar yeşillikler diyarı olacak." diye konuştu.

Tropikal Kelebek Bahçesi'nin birçok açıdan önemli olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Herşeyden önce bu Tropikal Kelebek Bahçesi Avrupa'da birinci. Türkiye'de de Kelebekler Vadisi kendi alanında en geniş alana sahip olan bahçelerden biri olacak. Kelebek, Rabbimizin bize her baktığımızda mucizesini hatırlatan bir yüce varlıktır. Kelebekler çok kısa ömürlerinde bize çok şey öğretirler. Tırtıl haliyle, pupa haliyle, ipek kozasıyla estetiğin, Rabbimizin Cemal sıfatının yansıdığı o güzel halleriyle bize tezekkürü, tefekkürü öğretir. Ömürleri çok kısadır ama bu ömürlerinde gelecek nesillere hayat verecek kelebek neslini devam ettirecek gayretle uçarlar. Hep uçarlar, bir çiçekten diğer çiçeğe konarlar. Bir gün, bazen bir kaç gün süren ömürleriyle boyunca hep bize Rabbizimin zikrini hatırlatırlar. Bugün bu Tropikal Kelebek Bahçesi’ni açarken dünyada çok nadir olan bu bahçelerden birini Konyamıza kazandırmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Buraya gelecek olanlar, ziyaret edecek olanlar, hem dinlenme imkanı bulacaklar, hem de Rabbimizin tefekkürünü yapma imkanı bulacaklar." şeklinde konuştu.

Davutoğlu kurdele kesimi öncesinde ise Tropikal Kelebek Bahçesi’nin bugünden itibaren 3 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebileceğini söyledi. Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.