Başbakan Ahmet Davutoğlu, “12 Eylül’de tankları şehirlere salanlar 28 Şubat’ta yine tanklarla şehirlere girenler artık bilsinler ki şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Türk yapımı Altay tanklarıyla sadece vatan savunmasındadır, millet savunmasındadır.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki mitinglerine Sincan ilçesi ile devam etti. Davutoğlu, buradaki konuşmasında 'Sincan', isminin artık bir sembol isim haline geldiğini ifade etti. Davutoğlu, şunları kaydetti: “Özgürlükle vesayet arasındaki farkın sembolü Sincan’dır. 28 Şubat günlerini unutmadık. Bu milleti savunmak için tanklar Sincan’da millete meydan okumuşlardı. Halbuki şimdiki aradaki farka bakın o darbe günlerinden nereye geldik. Şimdi Türk yapımı Altay tankları yürüyor ama milleti savunmaya yürüyor, cumhuriyeti savunmaya yürüyor. Yabancı yapım tanklarla 10 yılda bir darbe yapanlar 12 Eylül’de muhtırayla demokratik olarak seçilmiş iktidarı düşürenler 12 Eylül’de tanklar şehirlere salanlar 28 Şubat’ta yine tanklarla şehirlere girenler artık bilsinler ki şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri Türk yapımı Altay tanklarıyla sadece vatan savunmasındadır, millet savunmasındadır.”

MHP, HİÇ HDP’YE DÖNÜP BU VATAN BÖLÜNMEZ OTUR OTURDUĞUN YERE DİYOR MU?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday kurduklarını söyleyen Davutoğlu, şimdi çatı aday kuranların 'çatı çete' kurduklarını iddia ederek, “Nasıl bir çatı çete biliyor musunuz? Üç tane muhalefet partisi: CHP, MHP ve HDP. Birbirlerine daha hiç söz ettiklerini gördünüz mü? MHP, hiç HDP’ye dönüp bu vatan bölünmez otur oturduğun yere diyor mu? HDP, MHP’ye dönüp neden böyle geçmişte yaptın diye soruyor mu? CHP, HDP’ye laf ediyor mu? Dertleri AK Parti ile ama esas dertler milletle. CHP, eskiden F tipi derdi. Şimdi paraleli onlar savunuyor, paralel onları savunuyor. Paralel, DHKP-C, CHP, MHP, HDP hepsi aynı yerde buna çatı çete derler. Temel nerde temel millet de.” açıklamasında bulundu.

Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün bir yerde konuşmuş ve demiş ki; eğer 7 Haziran’da barajı aşmaksak kan kusturacaklar kim kan kusturacak öznesini de kullanmamış. Hala kandan, nefretten besleniyorlar. Onlara bu memleketin artık dökülecek bir damla kanı yoktur diyecek misiniz? Türk, Kürt, Sünni, Alevi birlik olacak mıyız? Bu vandallara demokrasiyi savunmak adına bir ders verecek misiniz?”

SEÇİM SONRASINDA SİVİL ANAYASA YAZMAK İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ

Davutoğlu, 7 Haziran sonrasında sivil Anayasa yazmak için harekete geçeceklerini öne sürerek, konuşmasını şöyle tamamladı: “8 Haziran’da bir saat bile dinlenmeden yeni hükümetin programını açıklayacağız. Şimdiden yazmaya başladık. Dün açıkladım, ilan ettim. Sivil Anayasa'yı yazmak için harekete geçeceğiz. Artık 12 Eylül, 28 Şubat izleri yaşanmayacak, milli birliği, beraberliği, güçlü bir şekilde olacak tarzda çözüm sürecini sonuca ulaştıracağız Bütün toplum kesimleriyle hiçbir ayrılık gözetmeden çok güçlüm toplum mekanizmaları kuracağız. 25 öncelikli program belirledik onları uygulayacağız. Yeni ve güçlü ekonomik altyapı kuracağız, Oto yollar yapacağız, siper yüksek hızlı tren kuracağız, gençlerimizin istihdamı için paketler açıkladık, emeklilerimiz, taşeronlar, olmak üzere bütün sosyo ekonomik kesimlerin sorunlarını tek tek çözeceğiz, yolsuzluğa mücadele karşısında şeffaflık konusunda köklü adımlar attık, atmaya devam edeceğiz, paralel devlet yapılanmalarına karşı bürokrasiyi yeniden tanzim ediyoruz.”