Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tunceli Üniversitesi'nin isminin seçimden sonra Tunceli Munzur Üniversitesi olacağını söyledi. Davutoğlu, Çözüm Süreci'nin de devam edeceğini belirterek, "Kim ne yaparsa yapsın çözüm sürecini kararlı bir şekilde devam ettireceğiz." diye konuştu.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tunceli’de gerçekleştirilen mitinge katıldı. Hava şartları nedeniyle uçak ile Elazığ Havalimanı'na inen Başbakan Davutoğlu, karayoluyla Tunceli’ye geçti. Tunceli Atatürk Stadı'nda düzenlenen mitinge çevre illerden de vatandaşlar katıldı.

Mitingde ilk olarak söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hava muhalefeti nedeniyle geç kaldıklarını belirterek Tunceli halkından özür diledi. Başbakan Davutoğlu’nun Tunceli’de kaç milletvekili çıkaracaklarına bakmaksızın Tunceli’de miting yapmak istediğini belirten Arınç, “Sayın başbakanımızın size olan sevgisi nedeniyle bizleri de getirdi. Bizim Tunceli’den az oy almamız önemli değil, ama bizim Tunceli’den bir milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Çözüm sürecini başlatan biz isek sonuca da gidecek biziz. Terör ne derse desin artık halı sahadaki saldırıları duymayacağız, savcıların katledilmesini duymayacağız. Bakın buralara gelmeyen siyasiler var, genel başkanlar var. Birçok ilde teşkilatları yok, sadece yazdıkları adaylar var. Ama sayın başbakanımız ben Tunceli’ye gitmesem olmaz diyerek Tunceli’ye geldi.” dedi.

Arınç’ın konuşmasının ardından söz alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Yaklaşık 2 saattir bekliyorsunuz sizi epey beklettik, Mardin, Siirt, buradan da Malatya’ya gideceğiz. Gelirken Elâzığ’a uğradık bir günde 5 vilayet gezdik." diye konuştu. Çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşacağını belirten Davutoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın çözüm sürecini kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Annelerimizin gözlerinden bir damla yaş düşmesine izin vermeyeceğiz. HDP ne kadar provokasyon yaparsa yapsın, dış ve iç çevreler kardeş kavgasını ne kadar provoke ederse etsin, dışarıdan veya içeriden Türkiye'de mezhep farklılıklarını kimler kaşırsa kaşısın Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün vatandaşlarına aynı insan onuru ile yaklaşan, birleştiren, bütünleştiren, geleceğe birlikte yürüyen ortak kader bilinci ile yürüyecek. Çözüm sürecini mutlaka başarıya ulaştıracağız" diye konuştu.

Davutoğlu, "Aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı biz asırlarca buralarda beraber yaşadık. Ebediyete kadara da beraber yaşayacağız demeye var mısınız? Biz de her sözümüzü yerine getireceğiz. Dersim müzesinin açılmasının müjdesini vermiştim. İnşaat devam ediyor. Dersim'in o acı olaylarının yaşandığı bu eski askeri kışla müze olarak açılacak" dedi.

Seçimden sonra Tunceli Üniversitesi'nin adının Tunceli Munzur Üniversitesi olacağını belirten Davutoğlu, "Seçim sonrasında ilk işimizden biri talep üzerine Tunceli Üniversitesi'nin adı Tunceli Munzur Üniversitesi şeklinde adını yeniden inşa etmek olacak" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından Tunceli Milletvekilleri adayları birlikte vatandaşları selamladıktan Malatya’da düzenlenecek olan miting için hareket etti.