Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerini AK Parti’yi durdurmaya çalışmakla suçladı. Üç tane ‘paralel örgüt’ olduğunu savunan Davutoğlu, “Pensilvanya örgütü var, hepsine destek veriyor. Kandil var, PKK. Doğu’da Güneydoğu’da HDP için kardeşlerimize baskı yapıyor. Sonra DHKP-C var.” dedi.

Bahçelievler’de partililere seslenen Davutoğlu, “Türkiye’de bizim göz göze, diz dize hiçbir vatandaşımız olmadı, olmayacak. Nasıl Bahçelievler’e geldiğimizde bizi bağrınıza basıyorsunuz. Hala Sare Hanımın muayenehanesi burada. Bahçelievler ile irtibatımız hiç kesilmedi. Bazen ‘çok yoruluyorsun’ diyorum, ‘her şey olur ama Bahçelievler’i bırakamayız’ diyor. Biz sizi hiç bırakmadık, bırakmayacağız. Bütün akrabalarım, kardeşlerim burada.” ifadelerin kullandı.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin bu yükselişi karşısında tuzak kuranları görüyorsunuz. CHP-HDP-MHP hepsi el ele verip engellemeye çalışıyorlar. Şimdi CHP ‘HDP barajı geçse iyi olur’ diyor. HDP ise ‘CHP ile koalisyon yapabiliriz’ diyor. MHP de ‘HDP’nin barajı geçmesi bizim için problem yok’ diyor. Bunların hepsi bir birinin ikiz kardeşi. Bu 3 partinin yanında 3 tane de ‘paralel örgüt’ var. Pensilvanya örgütü var, hepsine destek veriyor. Kandil var PKK. Doğu’da Güneydoğu’da HDP için kardeşlerimize baskı yapıyor. Sonra DHKP-C var. CHP onların solistini Hatay’da birinci sıra adayı yaptı. Şimdi bu altılı çeteye, bu şer ittifakına dur diyecek miyiz? AK Parti’yi durdurmaya çalışıyorlar. Onlar bizi engelleyebilir mi? 2002’den beri bizi durdurmaya çalışıyorlar. 27 Nisan’da e-muhtıra verdiler, bizi durdurabildiler mi?”