Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul mitingleri kapsamında Ümraniye’de partililere seslendi. AK Parti’den önce yolsuzluklar olduğunu ileri süren Davutoğlu, “Hortumlarla, yolsuzluklarla ahlaki çöplük haline getirmişlerdi memleketi. Hepsine son verdik .” dedi.

Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un ilçelerindeki mitinglerine devam etti. Ümraniye’de partililere seslenen Davutoğlu’nun hedefinde muhalefet vardı. Davutoğlu, kendilerinin Türkiye’nin her yerinde miting yaptıklarını belirtti. Bu bakımdan muhalefet partilerini eleştiren Davutoğlu, “Diğer liderler buraya yolu düşerse bir sorun kaç tane vilayete gitmişler. CHP Genel Başkanı sadece kendi güçlü olduğu yerlerde dolaşır, güçlü olduğunu zannettiği yerlerde. Sahillerde, batı kentlerinde. MHP Genel Başkanı zaten siyasi kariyeri boyunca Sivas’ın öbür tarafına geçmedi. HDP Türkiyeleşeceğim diyor ama Güneydoğu’ya gidip başka dil kullanıyor, İstanbul’da başka dil, Türkiye’yi kuşatamıyor.” şeklinde konuştu.

Ümraniye’nin AK Parti’den önce çöplükle anıldığını anlatan Davutoğlu, “Burada Ümraniye, Ankara’da Mamak çöplükle anılırdı. O zaman bir patlamada 38 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu Ümraniye ile o Ümraniye arasında hiçbir benzerlik var mı? Çöplükleri kuruttuk mu? Sadece fiziki çöplüğü değil, ahlaki çöplük haline getirmişlerdi memleketi hortumlamalarla, yolsuzluklarla. Hepsine son verdik mi? 94’te Cumhurbaşkanı’nın belediye başkanı olması ile İstanbul’un da Ümraniye’nin de kaderi değişti mi? AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin kaderi değişti mi?” ifadelerini kullandı.

‘TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARINI ÇÖZDÜK’

Davutoğlu, emeklilere, memurlara ve işçilere yönelik yaptıkları planladıkları proje ve programlardan da bahsetti. “Emeklilerimiz, işçilerimiz memurlarımız rahat etmedikçe biz rahat uyku uyuyamayız.” diyen Davutoğlu, “Bütün memurlarımıza bir kademe artışı verdik. Taşeron işçilerin sorunlarını çözdük. Seçim sonrasında da nihai çözümü asli işle taşeron işi kesin bir hatla ayıracağız ve sorunlarını çözeceğiz. Özel güvenlik elamanlarının sorunlarını çözeceğiz.” açıklamasında bulundu.

‘TÜRKMENLERE YARDIM ETTİK’

MİT TIR’ları ile ilgili açıklamalarını sürdüren Davutoğlu, bu konuda da şunları söyledi: “Tam seçime girerken tekrar dosyaları açmaya çalışıyorlar. Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Baktılar önümüze geçemiyorlar, dışarıdaki ağababalarına sesleniyorlar. ‘Bu AK Parti var ya Suriye’deki Türkmenlere yardım etti. Suriye halkına yardım etti, bunları bir şekilde cezalandırın.’ Medet ettikleri yer yurtdışında, bizden hesap soracaklar. Allah aşkına biz bu baskılara boyun eğer miyiz? İşte söylüyorum; Türkmenlere yardım ettik, ederiz.”