Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Isparta mitinginde konuştu. Davutoğlu, 4 yıllık iktidarın kendilerine bırakılması durumunda ülkede yoksulluğu bitireceğini vaat eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Hazinenin kasasını doldurduk. Şimdi ona göz dikiyor. Biz onu sana bırakır mıyız?” diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasının büyük bölümünü MHP’yi eleştirmeye ayırdı.

Başbakanlığa ait ANA uçağıyla Ankara’dan Isparta’ya gelen Davutoğlu, Isparta Hükümet Meydanı’nda partililere seslendi. Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu’yla birlikte sahneye çıktı. Konuşmasında tek parti döneminde devlet tarafından sürgün edilen Bediüzzaman Said Nursi’den söz eden Davutoğlu bu dönemi ve CHP’yi eleştirdi. HDP’nin ise Diyanete, İslam’a karşı çıktığını CHP ile aynı çizgide olduğunu savundu. Davutoğlu, “CHP ve HDP aynı kaptan su içiyor. CHP’ye verilen her oy HDP’ye gidiyor. HDP’ye verilen her oy CHP’ye gidiyor” dedi.

Yollarının, ahlak ve milli birlik olduğunu söyleyen Davutoğlu, kaset, şantaj ve perde arkası oyunlara taviz vermeyeceklerini söyledi. Konuşmasının büyük çoğunluğunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partisini eleştirmeye ayıran Davutoğlu, Osmaniye’de Bahçeli’yi yuhalatmadığını, ancak MHP liderinin konuşmalarında kendisine hakaret ettiğini savundu. Bir siyasetçinin şerefinin vatan topraklarının her tarafına gitmesiyle olacağını aktaran Davutoğlu, kendisine hakaret eden Bahçeli’ye ders vereceğini söyledi. “Hakkâri’deki al bayrak benim şerefimdir. Onu AKP dalgalandırıyor. Diyarbakır’daki bayrağı AKP dalgalandırıyor.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’ye meydan okuduğunu dile getiren Davutoğlu, her meydana gitmeleri önerisinde bulundu. Bahçeli’nin Tunceli ziyareti sırasında ortaya çıkan yoğun güvenlik önlemleri görüntüsüne atıfta bulunan Davutoğlu, “Muş’ta konuşmak lazım. Malazgirt’te orada.” dedi. Bahçeli’nin kendilerine saldırırken “kurt” milletin menfaatlerini savunurken “kuzu” olduğunu sözlerine ekledi. Davutoğlu, Adana’da durdurulan içinde ne olduğu henüz resmi olarak açıklanamayan MİT TIR’larının Toroslar’ın çocuğu Türkmenlere yardım götürdüğünü iddia etti. Bahçeli’yi bu TIR’ların durdurulmasına sessiz kalmakla suçlayan Davutoğlu, MHP’nin milliyetçilik tasladığını, AKP’nin ise gerçeğini yaptığını ileri sürdü.

"BEBEK BAŞINA BİLE CEP TELEFONU DÜŞÜYOR. BU MU YOKSULLUK?"

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu muhasebe bilmemekle suçlayan Davutoğlu, CHP’nin seçim vaatlerinin yoksulluk edebiyatı olduğunu iddia etti. Türkiye’nin zenginleştiğini aktaran Davutoğlu, bu konuyu anlatırken ilginç örnekler verdi. Davutoğlu, “72 milyon cep telefonu var. Bebek başına bile cep telefonu düşüyor. Bu mu yoksulluk?” dedi. Davutoğlu’nun ilginç örnekleri arasında otomobil ve çamaşır makinesi de yer aldı. Davutoğlu, 4 yıllığına iktidarın kendilerine bırakılmasını isteyen Kılıçdaroğlu’na “Hazinenin kasasını doldurduk. Şimdi ona göz dikiyor. Biz onu sana bırakır mıyız?” şeklinde karşılık verdi.

Davutoğlu konuşmasının devamında Isparta’ya yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgiler verdi. Isparta’ya 755 yataklı şehir hastanesi yapacaklarını belirten Davutoğlu, şehre hızlı tren getireceklerini vaat etti. Davutoğlu, Isparta mitinginin ardından Burdur'da da partililere seslenecek.