Doğan, Parti binasında yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıkladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Milletin partisi, birliğin adresi olan AK Partimiz 27 Ağustos'ta Ankara'da 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni yapacaktır. Partimiz bu kongreyle yeni genel başkanını seçecektir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ağustos günü açıkladığı gibi, kongremizde genel başkan adayımız Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. Kongrede tarihimizde ilk defa milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni ellere teslim edilecek ve 27 Ağustos'ta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu ilkeler, açtığı yol ve inşa ettiği hizmet yolunda yeni bir sayfa açılacaktır"

AK Parti'nin milletin umudu olarak doğduğunu anlatan Doğan, partinin kurulduğu yıllarda ülkede her  alanda mahrumiyetler ve krizler olduğunu, milletin yokluklara, yolsuzluklara ve yoksunluklara mahkum edildiğini savundu.

Doğan, milletin kendilerine verdiği güç sayesinde tüm sorularla mücadele ettiklerini bu sayede 'yapılamaz' denilen bir çok icraatlara gerçekleştirerek ülkenin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

AK Parti iktidarı ile demokrasinin önündeki engellerin kaldırıldığını , insan hak ve özgürlüklerinin güçlendirildiğini ve üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçildiğini ifade eden Doğan, çözüm süreciyle ise kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını perçinleştirerek güven ve istikrar ortamını koruduklarını aktardı.

Doğan, Türkiye' yi Dünyada ülkeleri arasında saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdiklerine değinerek, "Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik" diye konuştu.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile diğer ilçelerden gelen temsilciler katıldı.