Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak üzere Sivas’a geldi. Davutoğlu’nun konvoyunun önüne çıkmaya çalışan Demir Çelik Fabrikası işçilerine polis engel oldu.

Havayoluyla geldiği Sivas’ta Nuri Demirağ Havaalanı'nda karşılanan Ahmet Davutoğlu, buradan Ulucami’ye geçerek cuma namazı kıldı. Başbakan için camide etten duvar örüldü. Vatandalar camiye üst araması yapılarak alındı, cami çevresi bariyerlerle kapatıldı. Basın mensuplarının camiye girişlerine de izin verilmedi.

Buradan Atatürk Caddesi’ne geçerek Şemsi Sivasi türbesini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, valiliğe geçmek üzere otobüsle halkı selamladığı sırada işçilerin protestosuyla karşılaştı. 2,5 aydır maaşlarını alamadığı için günlerdir Kent Meydanı'nda eylem yapan Demir Çelik Fabrikası işçileri, Başbakan Davutoğlu’nun konvoyu geçtiği sırada otobüsün önüne çıkmak istedi. Ancak polis ekipleri işçilere engel oldu. İşçiler konvoyun geçişi sırasında slogan atarak sorunlarının çözülmesini istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşti.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü aldığı önlemlerle kuş uçurtmadı. Başbakan’ın ziyaretleri için Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi ve Kent Meydanı ile bu caddelere bağlanan tüm cadde ve sokakların yanı sıra kongrenin gerçekleştiği 4 Eylül Kapalı Spor Salonu çevresindeki yollarda trafiğe kapatıldı. Kent Meydanı çevresi de bariyerlerle kapatıldı. Çevre illerden gelen polislerle birlikte 3 bini aşkın polisin güvenlikle ilgili görev aldığı öğrenildi.