Taksim'de toplanan 'Adalet Arayan İşçi Aileleri' üyesi bir grup, 2008'de Davutpaşa’daki patlamada hayatını kaybedenler için eylem yaptı. Patlamada ölen işçilerin fotoğraflarını yere dizen grup, adalet aradıklarını söyledi.

İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen 'Adalet Arayan İşçi Aileleri' üyesi bir grup, 7 yıl önce Davutpaşa'da maytap atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için eylem yaptı. Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup, hayatını kaybeden işçilerin fotoğraflarını yere dizdi.

Grup adına bir basın açıklaması yapan İdris Çabu, "Biz aileler geride kalanlar için adalet arayışımıza, davaları takip ederek, nöbetimizi tutarak olmasın diye mücadeleye ve umut etmeye devam ediyoruz. İş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenlerin adalet arayan yakınları olarak adalet umuduyla mücadeleye devam ettikçe görüyoruz ve yaşıyoruz ki bir zihniyet yuvası var karşımızda. Öyle bir dünya ki hayattayken yaşamaya değer verilmeyen işçi, sorumluların yargılama safhasında da aynı adaletsizlikle karşı karşıya. Bu vicdansız ve adaletsizlik çemberini kırmalıyız. Kırmalıyız ki hayatını idame ettirmek için çalışan emekçi, çalışırken ölmesin. Kırmalıyız ki onlarca mahkemenin üyeleri gerçekten adalet sağlama huzursuzluğunu iliklerine kadar hissedebilsin." diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.