Davutpaşa’da havaifişek atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 işçi, 7. yıl dönümünde aileleri tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı. Ölen işçilerin aileleri, patlamanın olduğu yere park yapılmasını istedi.

31 Ocak 2008 yılında havaifişek atölyesinde meydana gelen patlamada 21 kişi ölmüş 115 kişi yaralanmıştı. 'Adalet Arayan İşçi Ailele'si bir grup patlamada ölen işçilerin 7. yıl dönümünde olayın meydana geldiği yerde anma gerçekleştirdi. Namık Kemal Caddesi girişinde buluşan ölen işçilerin aileleri, ellerinde kırmızı karanfillerle yürüyerek slogan attı. Grup, ‘Davutpaşayı unutmadık, unutturmayacağız’, ‘Kaza, kader de değil, cinayet’ sloganları attı. Yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı pankartları açan aileler, patlamanın yaşandığı yere kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında işçi yakınlarından birisi baygınlık geçirdi.

Yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından aileler adına patlamada hayatını kaybeden Heybet Toy Güleç’in abisi Hakkı Güleç, basın açıklaması yaptı. Güleç, bugün burada bir araya gelmemize sebep olan iş cinayetinde hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygı ve rahmetle andıklarını ifade etti. Patlama yerinin park olması için belediyeye müracaat ettiklerini belirten Güleç, “Patlamada hayatını kaybeden Heybet Toy Güleç’in abisiyim. 18 yaşındaydı. Buranın park olmasını ölen 21 işçi için anıt park olması için ve hatırlamak açısından buralar iş yerleriyle ve merdiven altında çalışan işçiler var. Buranın park olması, burada iş verenlerin bir nebze olsun algısını değiştirmek için burada çalışan işçilerin can güvenliklerini arttırmak için buranın park alanı olması için biz belediyeye müracaat ettik. Pek olumlu yaklaşmadılar ama biz bu talebimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Grup patlamanın meydana geldiği binanın yerine ölen işçilerin anısına kırmızı karanfiller bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.