Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı il örgütü, düzenlediği protesto yürüyüşü ile DAİŞ'in Kobani'ye saldırmasını kınadı.

DBP Ağrı il binası önünde toplanan partililer Kobani saldırılarını sloganlarla protesto etti. Grup, sık sık 'Katil AKP, Katil DAİŞ' sloganlarını atarak Cumhuriyet caddesinde yürüyüş yaptı. Cumhuriyet caddesinin sonuna kadar yapılan yürüyüşe DBP Ağrı il Eş Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Halef Kekik de katıldı.

Efe burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Kobani'de dün itibariyle gerçekleşen katliama özelikle Akçakale sınır kapısının DAİŞ güçlerinden alınmasının ardından gerek AKP sözcülerinin yapmış oldukları açıklamalar ve yine AKP ye yakınlığıyla bilinen ve birçoğu AKP nin yayın organı olarak kabul görmüş medya organlarının yayınlarıyla açıkça zemin hazırlanmıştır. 2 yıla yakın bir süredir Akçakale sınır kapısının DAİŞ barbar çetesinin elinde olmasından en ufak bir rahatsızlık duymadığı gibi yapılan yayınlar ve verilen demeçlerle aksine bu durumdan memnuniyet duyduğunu saklamayan AKP, bu tutumuyla açıkça Kobani’de dün itibarıyla gerçekleşen katliamın ortağı olmuştur. AKP bu sorumluğundan samimiyetten uzak kınama açıklamalarıyla kurtulacağını ve insanlık karşısında hesap vermeyeceğini düşünüyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir.

AKP ve devlet yetkililerinin bu saat itibariyle yapmaları gereken samimiyetten uzak açıklamalar yerine barbarlıkla aralarına mesafe koymak olmalıdır. Bu tür samimiyetten uzak ve barbarlığa karşı net bir tavır içermeyen açıklamaların partimiz ve halkımızca hiçbir değer taşımadığı ve ciddiye alınmadığı bilinmelidir. Devlet olmanın gereği söz söylemek değil, mekanizmalarını devreye koyarak söylediğini uygulamaktır. DAİŞ'in Türkiye'de hücre evleri olarak kullandığı adresler bilinmektedir. Devlete düşen görev bu hücrelere karşı gerekenleri yapmaktır. Fakat ne yazık ki gelinen aşamada bırakalım bir terör örgütüne karşı yeterli tedbirleri almayı, bir terör örgütünü destekler konuma gelinmiştir. Bu anlamda Kobani'de dün gerçekleşen DAİŞ katliamında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor, Kobani şahsında tüm insanlık değerlerine karşı gerçekleştirilmiş bu vahşeti nefretle kınıyoruz.”