Diyarbakır’da Silvan ve Lice’de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine tepki amaçlı yapılan kepenk kapatma eylemine çağrıda bulunduğu için gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Eş Başkanı Hafize İpek tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, tutuklamaya ilişkin şu bilgiler verildi: “26 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen kepenk ve kontak kapatma eylemi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında olayla ilgisi olduğu değerlendirilen C.G., H.İ., K.A. ve. A.B. isimli 4 kişi gözaltına alınmış olup, 29 Ağustos 2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca alınan ifadelerinin ardından‚ örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişlerdir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorguları tamamlanan şüpheliler C.G., H.İ., K.A. ve. A.B. isimli 4 kişi hakkında‚ örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek’ eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumuna uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir.”

7 BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Güneydoğu’da daha önce de özerklik ilanı ile ilgili yapılan basın açıklamasına katılan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçe Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, Lice Belediye Eş Başkanı Harun Erkuş, Van Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, HDP Ağrı Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun tutuklanmıştı. Siirt’in Eruh Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Kılıç ise şartlı olarak serbest bırakılmıştı.