Muş'ta Nevruz kutlamasına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, “Türkiye için Çanakkale ne ise bizler için Kobani de aynıdır. Kobani bizim Çanakkale'mizdir." dedi. Yüksel, "Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar çabaladığını, oraya nasıl silahlar taşıdığını çok iyi biliyorsunuz. MİT'in TIR'larıyla IŞİD çetelerine silah taşıdığını çok iyi biliyorsunuz. Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın Antep mitingini de çok biliyorsunuz ‘Bugün yarın Kobani düşecek’ dedi.” şeklinde konuştu.

Muş’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadyumu yanında bulunan boş arazide düzenlenen Nevruz kutlamasına vatandaşlar da katıldı. DBP'nin düzenlediği Nevruz kutlamasına DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP ve DBP Muş il teşkilat başkanları ve yöneticileri ile birlikte yüzlerce kişi katıldı.

Nevruz etkinliği ilk olarak Muş Nevruz Tertip Komitesi Sözcüsü Faruk Uygur’un açılış konuşmasıyla başladı. Barış ve müzakere sürecine samimi davranılmasını isteyen Uygur, “Kürt halkının uzatmış olduğu barış eline samimi davranın. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu barış ve müzakere sürecine samimi davranın, yoksa sizler de daha önceleri gibi yok olup gideceksiniz.” dedi. DBP il eş başkanlarının konuşmalarından sonra halkı selamlayan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, alana gelene kadar müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, alana geldiğinde ise coşku arttı. Genel Başkanı Yüksel, Kobani ve Şengal’deki IŞİD saldırılarına yönelik açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Çanakkale Zaferi söylenir, Çanakkale Zaferi’nin dün yıl dönümüydü. Bu Cumhuriyet'in kuruluşunda Çanakkale Zaferi ne ise Kobani zaferi de odur. Kobani Kürtlerin Çanakkale’sidir. Hatta Türkiye devleti Kobani’nin düşmesi için neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar çabaladığını, oraya nasıl silahlar taşıdığını çok iyi biliyorsunuz. MİT'in TIR'larıyla IŞİD çetelerine silah taşıdığını çok iyi biliyorsunuz. Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın Antep mitingini de çok biliyorsunuz ‘Bugün yarın Kobani düşecek’ dedi.”

“BİZE 400 MİLLETVEKİLİ VERİN BİZ ÇÖZERİZ HİKAYELERİNE İNANMAYIN”

Nevruz alanında vatandaşlara seslenen DBP Eş Genel Başkan Kamuran Yüksel AK Parti’ye yüklendi. Yüksel, şöyle devam etti: "Kürtlerin özgürlük davası karşısında duran güçler var. Bunlardan bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten AKP yönetimidir. AKP hükümetinin esas lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın şunu söylediğini biliyoruz ‘Cesedimi çiğnersiniz sonra Rojava’yı kurarsınız. AKP hükümeti hala kendi iktidar çıkarlarıyla meseleye bakıyor. Bundan dolayıdır halen çözüm gelişmiş değil. Biz başarılı olursak, Muş başarılı olursa, Muş üç sıfır yaparsa Kürdistan’ın tamamında başarılı olursak, Türkiye’de yüzde 15 hedefimiz var, yakalarsak Kürt sorununun çözümü kendinden gelecektir. Yoksa Tayyip Erdoğan’ın bize 400 milletvekili verin biz çözeriz hikayelerine inanmayın. Onların 12 yıldır yaptıklarını gördük ve bundan sonra da ne yapacaklarını biliyoruz. Eğer bu kadar kudretli çıkarlarsa kesinlikle Kürt sorununun çözümüne yanaşmayacaklar ve büyük bir savaşa hazırlanıyorlar. Bunun önlenmesinin tek yolu HDP’nin başta Muş’ta üç sıfır yapması ve Türkiye genelinde ise yüzde 15’i yakalamasıdır."

“BU ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU AKP VE ERDOĞAN’DIR”

AK Parti'yi seçimlerde sandığa gömeceklerini söyleyen Eş Genel Başkan Yüksel, "Biz AKP'yi engelleyeceğiz. AKP’nin tek başına iktidar olmasını ve bu halka zulüm yapmasını artık engelleyeceğiz. Gördünüz, daha bir hafta önce Kürt sorunu nedir Kürt sorunu yoktur dedi. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Biliyorsunuz halk arasında bir söz vardır ‘Karakolda doğruyu söyler mahkemede şaşar’ bunlar da İmralı’da başkan Öcalan’la konuşurken doğru söylüyorlar Ankara’ya gelince şaşırıyorlar. Bu ülkede büyük bir sorun daha var, Erdoğan ve AKP sorunu. Bu ülkede artık bir Erdoğan ve AKP sorunu var, inşallah onu biz çözeceğiz, onu bu seçimlerde sandığa gömeceğiz ve bu ülkeden göndereceğiz". dedi.

“İSLAMİYET’TE ÇALIP ÇIRPMAK YOK AKP'DE HEPSİ VAR”

40 yıllık savaşın başlatılan müzakerelerle barışla noktalanmasın istendiğini ve AK Parti’nin bunu istemediğini ifade eden Eş Genel Başkan Yüksel, “40 yıllık mücadele ve savaş için bugün müzakereler yapılıyor, Recep Tayyip Erdoğan çıkıp diyor ki ‘Bu ülkede Kürt sorunu yok, daha ne istiyorlar.’ Ne istiyorlar diye soruyor, Kürt halkı özgürlüğünü istiyor özgürlüğünü, ne isteyecek başka, başkan Öcalan’ın özgürlüğünü istiyor, anadilde eğitimini istiyor, kimliğinin tanınmasını istiyor, eşit bir halk olarak yaşamak istiyor.

Eğer AKP hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan çıkıp Kürt sorunu yoktur diyorsa bir milleti, bir nesli, dili, kimliği ile yok sayıyorsa sümme haşa İslam’ı da yok sayıyordur demektir. Zaten bunların İslamlığı konusu tartışılırdır, İslam’da hırsızlık var mıdır, İslamiyet’te çalmak var mıdır, İslamiyet’te çırpmak var mıdır, yolsuzluk var mıdır? Ama bunlarda hepsi var. Bu AKP'de hepsi var; yolsuzluk, hırsızlık, yetimin hakkını yemek var, var oğlu var.” şeklinde konuştu.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel’in konuşmasının ardından, alanda hazırlanan Nevruz ateşini HDP Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte yaktı. Nevruz ateşi ile birlikte daha sonra halaylar çekildi.