Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Başkanı İsmal Kaplan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili, "Büyük olasılıkla saldırının arkasında IŞİD vardır. Çünkü hain saldırı, basın açıklaması yapan gençlerin arasına sızan bir terörist tarafından üzerindeki bomba patlatılarak gerçekleştirilmiştir.'' dedi.

Kaplan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "BDP'ye ait Amara Kültür Merkezi bahçesinde Kobani'ye destek için toplanan gençlerin yaptığı basın açıklaması sırasında meydana gelen patlamada IŞİD'den şüphe ediyoruz. Büyük olasılıkla saldırının arkasında IŞİD vardır. Çünkü hain saldırı, basın açıklaması yapan gençlerin arasına sızan bir terörist tarafından üzerindeki bomba patlatılarak gerçekleştirilmiştir.''

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 330 gencin, saldırı sırasında basın açıklaması yaptığını belirten Kaplan, ''Olay yerine çevre illerden çok sayıda ambulans sevk edildi, yaralılar Suruç ve Şanlıurfa’daki hastanelere kaldırıldı.'' dedi.

Öte yandan patlama nedeniyle çevredeki binaların camlarının kırıldığı gözlemlendi. Patlamanın ardından Suruç’ta güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı.

CAN KAYBI ARTABİLİR

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İlk belirlemelere göre saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir." denildi.

SURUÇ KAYMAKAMI ÇİFTÇİ: İNTİHAR SALDIRISI OLABİLİR

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ilçedeki patlamanın intihar saldırısı sonucu gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Çiftçi ilçedeki patlamanın intihar saldırısı sonucu gerçekleşme ihtimali olduğunu vurgulayarak, "Saat 11.40'ta gerçekleşen patlamada 30 yakın vatandaşımız ölmüş 100'e yakın kişi de yaralanmıştı. Bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor." dedi.

BAKANLAR, SURUÇ YOLUNDA

Türkiye Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Sayın Başbakanımız, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı vermiştir" denildi.

ABDULLAH GÜL: DAHA ÖNCE DİKKAT ÇEKTİĞİMİZ KONULAR

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suruç'taki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Daha önce dikkat çektiğimiz konular bunlar. Ölenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Abdullah Gül daha önce Ortadoğu politikasıyla ilgili, “Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz." diye konuşmuştu.

CHP HEYET GÖNDERDİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, Suruç'ta yaşanan bombalı intihar saldırısını yerinde incelemek üzere oluşturulan CHP heyeti, yola çıktı.

CHP’den yapılan açıklamada, genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'den oluşan heyetin bölgede detaylı inceleme yapacağı belirtildi.