Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ile ilgili polis ekipleriyle görüştüklerini belirtti. Şimşek, “Bize verilen bilgi önümüzdeki saatlerde bu kuşatmanın kaldırılacağı şeklindeydi. Onların da bize verdiği bilgi bunun akşama doğru kalkacağı şeklindeydi.” dedi.

Diyarbakır’da bir araya gelen ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağını protesto etti. Dağkapı Şeyh Sait Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, slogan attı. Demokratik Bölgeler Partisi( DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek ve HDP Diyarbakır milletvekilleri, yasağın olduğu bölgeye giderek, güvenlik güçleriyle görüştü. Daha grubun olduğu alanda gazetecilere açıklamalarda bulunan DBP Eş Başkanı Ali Şimşek, Diyarbakır’ın ayakta olduğunu, yasağın kaldırılması için ısrarcı olduklarını söyledi.

Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasağın bir an önce kaldırılması konusunda biz emniyet yetkilileriyle bir görüşmede bulunduk. Bu konuda uzun bir tartışmamız oldu. Bize verilen bilgi önümüzdeki saatlerde bu kuşatmanın kaldırılacağı şeklindeydi. Ancak bizim talebimiz hemen kaldırılması gerektiği şeklindeydi. Onların da bize verdiği bilgi bunun akşama doğru kalkacağı şeklindeydi. Şu anda da karşıdan gelecek cevabı bekliyoruz.”

Güvenlik güçleri ise Sur ilçesinde çıkışları kapattı. Birçok polis aracı, her sokağın başında ve ilçenin girişinde bekletiliyor. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede, tekerlekli bir sandalye üzerindeki bir vatandaşın hastaneye götürülmeye çalışıldığı görüldü.