Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Örgütü, siyasi gelişmeler, Silopi ve Diyarbakır’da yaşanan olaylara yönelik basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Selamettin Yılmaz ve DBP Belediye Meclis Üyesi Necip Arslanşen katıldı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlara göre Türkiye’de hiçbir partinin tek başına hükümeti kurabilecek halk desteğini alamadığını belirten DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Selamettin Yılmaz, geçici bir görev gereği hükümet görevini sürdüren AK Parti’nin kısa süre içerisinde Türkiye’yi gün be gün bir savaş ortamına çektiğini savundu.
“Mevcut geçici hükümet AKP, Erdoğan’ın başkanlığının kaybedilmesi ve AKP’nin iktidardan düşmesinin öfkesi ve intikamı amacıyla Türkiye’yi sonuçları ağır bir savaşa sokmuştur” diye ifade eden Yılmaz, "21 Temmuz'da Suruç’ta 32 sivil vatandaşın katledilmesi ile Kürt halkına karşı başlatılan savaş, Türk Hava Kuvvetleri'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin talimatıyla Kandil’e düzenlediği operasyonla devam etmekte olan ateşkes durumunu da sona erdirdi. Kandil saldırılarında Zergelê Köyünde 9 sivil vatandaş katledildi. Bütün bu saldırılara rağmen HDP, 'Sana Savaş Yaptırmayacağız' sloganıyla AKP’nin savaş politikasına karşı barış mücadelesini yükseltme çağrısı yapmıştır. Buna rağmen HDP ve HDP milletvekilleri ve yöneticileri Sayın Erdoğan tarafından hedef gösterildi ve davalar açılmaya başlandı.” diye konuştu.

Türkiye toplumunun, AKP ve Erdoğan’ın kendi iktidarı için bu savaşı başlattığının farkında olduğu öne sürülen açıklamada, "Bu savaştan; Erdoğan’a başkanlık, AKP’ye iktidar çıkmaz. Savaş artık bu toplumu ayrıştırmaktan başka hiçbir fayda göstermeyecektir. Bu baskı ile Kürt halkı özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinden vazgeçmeyecektir!" ifadelerine yer verildi.