Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Batman ile Diyarbakır’da yaşanan olaylara tepki göstererek sağduyu çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi Batman İl Başkanlığı’nda bir araya gelen partililere, resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den milletvekili seçilen Ayşe Acar Başaran, Sadet Becerikli ve Ali Atalan'nın yanı sıra Belediye Başkanı Sabri Özdemir de destek verdi.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan partililer yaşanan olayların derin devlet eliyle yapıldığını, halkın bu oyunlara gelmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
PKK-KCK örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik YDG-H’nin bazı parti temsilcilerini tehdit ettiği söylemlerinin gerçeğini yansıtmadığını dile getiren DBP eski il Başkanı Serdar Atalay, yaşanan olayların bu yapıya mal edilmesinin yanlış olduğunu kaydetti.

Bu yapının kimseyi tehdit etmediğini anlatan Atalay, "Emniyet Müdürlüğü bize güvenlik isteyip istemediğimiz konusunda bilgi verdi. Biz kesinlikle devletin ve AKP’nin güvenliğini kabul etmiyoruz. Biz sadece halkımıza güveniyoruz. Halkımızın böyle provokasyona gelmeyeceğini biliyoruz. Biz bu noktada bundan sonra gelişecek herhangi bir şey ve gizli şeylerde devleti sorumlu tutuyoruz." dedi.

Başlarına gelen olumsuz durumlarda AKP ve derin güçleri sorumlu tuttuklarını ifade eden Atalay, şöyle devam etti: "Biz devletten herhangi bir güvenlik ve tedbir talep etmiyoruz. Biz ve ailelerimize telefonla mesajlar atılmaktadır. Tehdit ediliyoruz. Biz bunun YDG-H ve farklı bir siyasi örgütün olmadığını biliyoruz. Bunları yapmak isteyen derin devlet ve güçlerdir. Burada bu noktada halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu oyunlara gelmeyeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz."

'YAŞANAN OLAYLARIN SORUMLU EFKAN ALA’DIR'

DBP İl yöneticisi Murat Okay ise seçimden önce ve seçimden sonra bütün provokasyonların bir bütün olarak yaşandığını ifade etti. Erzurum, Ağrı ve Diyarbakır olaylarının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Okay, "Bu olayların tek bir ortak noktası vardır. Bu da Efkan Ala’dır. Ağrı’da yaşanan olayda Efkan Ala’nın gizli toplantısı, Erzurum’da yaşanan olayda Efkan Ala’nın yine bölgede olması, dünkü olayda Efkan Ala’nın yine Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı özel görüşmenin tesadüf olmadığı, emin olun ki her aklı başında olan, sağlıklı düşünen kişinin bu ortak paydada buluştuğu net bir şekilde anlaşılır. Öyle ki AKP’nin B ve C planları yavaş yavaş su yüzüne çıkmaktadır." diye konuştu.

Partililer yaşanan olaylar karşısında Hüda-Par ile beraber kamuoyunun yararına ortak bir basın açıklaması yapmaya da davet etti.