Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “Suruç, Diyarbakır ve Ankara’da halkımızı katledenlerin aynı zihniyet olduğunu biliyoruz. Bütün bu katliamların ortak adresi AKP hükümetidir." iddiasında bulundu.

Yüksek, partisince Batman Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Belediye Başkanlarına destek konuşmasıyla başlayan Yüksek, “Elbette belediyenizi sahipsiz bırakmayacaksınız, iradenize sahip çıkacaksınız. Bu haramzadelerin hile yolu ile sizin emekle, bedelle elde ettiğiniz bu kazanımları elinizden almasına elbette müsaade etmeyeceksiniz.” dedi. Ankara’da meydana gelen patlamaya da değinen Yüksek, şöyle devam etti: “100'den fazla insanımız Ankara’nın göbeğinde öldürülüyor. Tek bir kişi bile gözaltına alınmamış. Bu bize katilin kim olduğunu göstermiyor mu? Bu bize katilin kimleri koruduğunu göstermiyor mu? IŞİD terör örgütü çeteleri bunu yaptı diyorlar. Ama bugüne kadar IŞİD’e yönelik tek bir operasyon yapılmış değil. Ne Suriye’de, ne Irak’ta, ne Türkiye içerisinde IŞİD’e yönelik bir şey yapılmış değil. Bakın hala Kürt düşmanlığı yapılıyor. Kürtlerin ölümlerine sevinenler var. Türkiye toplumunun bir kısmını bu konuda zehirlemiş durumdalar. Beyinlerini zihinlerini milliyetçilikle zehirlemiş durumdalar. Bu katliamlara sevinenler var. Bu katliamlara alkış tutanlar var. Onların en başında AKP yöneticileri ve yetkisiz bakanları ile başbakanları geliyor cumhurbaşkanı ve saray geliyor. Bununla toplumu böldüler.”

Suruç, Diyarbakır ve Ankara’da halkı katledenlerin aynı zihniyet olduğunu söyleyen Yüksek, “Bütün bu katliamların ortak adresi AKP hükümetidir." iddiasında bulundu.