Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 100. Yıl Bulvarı'nda 1 Aralık 2013 akşamı saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cedit Mahallesi'nde ikamet eden Murat Tercanlı (52), yol kenarındaki duvarın üzerinde oturduğu bir sırada arkadaşının evine misafirliği gelen Davut L.E. (37) ile tartıştı. Aldığı alkolün etkisiyle çevreyi rahatsız ettiği iddia edilen Murat Tercanlı'yı darp edip yaklaşık 2 metre yükseklikteki duvarın üzerinden sırt üstü düşmesine sebep olan Davut L.E., hiçbir şey olmamış gibi önce düşen şahsı kontrol edip ardından da öldüğünü zannederek olay yerinde bırakıp kaçtı.

Olaydan 20 dakika sonra yerde bir kişinin yattığını gören vatandaşlar durumu 155 Polis İmdat'a haber verdi. Olay yerine sevk edilen polis, yerde yatan Murat Tercanlı'yı kaldırıp polis otosuyla hastaneye götürdü. Alkollü olan Murat Tercanlı, hastanede tedaviyi kabul etmediği ileri sürülerek polise teslim edildi. Polis hastaneye götürdüğü Murat Tercanlı'yı bu kez yine polis aracıyla Cedit Mahallesi'ndeki evine götürdü. Sabah saat 06.30 sıralarında Reyhan Tercanlı eşini kaldırmak istediğinde hareketsiz olduğunu tespit edip ambulans çağırarak hastaneye kaldırdı.

Kafatasında 7 santim kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkan Murat Tercanlı, gece saat 00.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Murat Tercanlı'nın 25 yaşındaki oğlu Onur Tercanlı, babasının yerde yatarken bulunduğunu ve polis tarafından önce hastaneye kaldırıldığını, ardından da eve götürüldüğünü ve yine hastaneye gidince bu kez kurtarılamadığını öğrenince olayı araştırmaya başladı. Polisin yürürken düşme ihtimali üzerinde durduğu Murat Tercanlı'nın, oğlu dedektif gibi çalışıp babasının darp edilerek bir duvardan aşağı atıldığını tespit etti.

Olay yeri yanındaki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek babasının öldürüldüğünü ortaya çıkartıp kamera görüntülerini polise teslim eden Onur Tercanlı, babasının darp edenin Davut L.E. olduğunu da belirleyip şahsı polise yakalattı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Tercanlı ailesi, Murat Tercanlı'nın ölümüyle ilgili hastanenin de ihmalinin bulunduğunu ileri sürerek Avukatları Özkan Güreş aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Av. Özkan Güreş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Müvekkilim polisler tarafından yerde yatarken bulunup hastaneye kaldırılmıştır. Kafatasında 7 santim kırık ve beyin kanaması geçirmesine rağmen polislerle eve gönderilmiştir. Bu konuda olayı gerçekleştiren sanık kadar hastane görevlileri de sorumludur. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Dedektif gibi çalışıp babasının öldürüldüğünü ortaya çıkaran Onur Tercanlı, babasının yerde yatarken görüp ilgisiz davranıp ambulans çağırmayan hem vatandaşlara hem olayı gerçekleştiren şahsa tepki gösterdi. Onur Tercanlı, "Eğer ben babamın ölümüyle ilgili araştırma yapmasam bu olay kapatılabilirdi. Bu, insanlık dışı bir olay. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Gerek babamı 2 metrelik duvardan aşağı atan gerek ise ölümüyle ilgili ihmali olan herkesin cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Tutuklanan Davut L.E.'nin ise, "Olayın olduğu yerin karşısında arkadaşımın evi var. Arkadaşımın evinde bira içerken dışarıdan küfür sesleri duydum. Daha önceden tanımadığım Murat Tercanlı ile göz göze geldik. Bana, 'ne bakıyorsun' diye küfür etti. Aşağı inip yanına gittim. Tavrını gururuma yetiremedim. Bira şişesi ile bana vurmaya yeltendi. 3-4 kez yumruk vurdum. Sırt üstü beton zemine düştü. Başlangıçta öldü diye düşündüm" diye ifade verdiği öğrenildi.