Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Narkotik Dedektör Köpeği 'Oskar' sokakta gösteri yaptı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında KOM, Trafik Tescil ve Denetleme ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri halkla buluştu. Edirne’nin en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar’da stant açan ekipler, kendi faaliyetleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Caddeden geçen insanlara bilgilendirici broşürler dağıtan polisler, gelen soruları cevaplandırdı.

Çok sayıda polis memuruna, şube müdürleri de eşlik etti. Bu arada, polisin halkla buluşmasında en ilgi çeken ise Narkotik Dedektör Köpeği 'Oskar' oldu. 2,5 yaşındaki dedektör, tüm eğitimlerini tamamladıktan sonra yaklaşık 6 ay önce Edirne KOM Şubesi’nde görev yapmaya başlamış. Göreve başladıktan sonra iki arama ve iki yakalama yapan Oskar büyük ilgi gördü. Eğitmen polisin dedektör köpekle yaptığı gösteriyi vatandaşlar ilgiyle takip etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mehmet Ali Altıntaş, Polis Haftası nedeniyle birçok etkinlik yaptıklarını belirterek, üç şubenin çalışma alanıyla hazırladıkları materyalleri vatandaşlara dağıttıklarını söyledi. Bu etkinlikleri sadece Polis Haftası’nda yapmadıklarını anlatan Altıntaş, “Okullara, ailelere, esnafa yönelik değişik projeler hazırlıyoruz. Dolandırıcılığa, hırsızlığa, bağımlılık yapan maddelere karşı broşürler hazırlıyoruz. Yaptığımız faaliyete vatandaşların ilgisi oldukça yoğun.” dedi.