Nevşehir Özel Lara Koleji anasınıflarında dedeler ve nineler torunlarıyla bir araya geldi. Anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen programda anasınıfı öğrencilerinin dedeleri, nineleri, anne ve babaları eğlenceli dakikalar geçirdi. Torunları ile bir araya gelerek birlikte resim yapan dede ve nineler hoşça vakit geçirmelerini sağlayan Lara Eğitim Kurumları’nın eğitimdeki farkını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Etkinliğe yaklaşık olarak 150 kişi katıldı.

Lara Eğitim Kurumları Müdürü Ulaş İnönü, anasınıfından başlayarak sosyal etkinliklere önem verdiklerini belirterek, bunun bir örneği olarak “Aile Büyüklerimle Resim Yapıyorum” etkinliği düzenlediklerini söyledi. Etkinliğe çok sayıda anneanne, babaanne, dede ve anne baba katıldığını belirten İnönü, çocuklarda vefa duygusunu, yaşayarak öğretmek ve akrabalık bağlarını daha da güçlendirmek adına bu tip etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Lara Anasınıfına giden öğrenci dedelerinden Cuma Çetin ise “Günümüz şartlarının etkisiyle aile yapısı da değişti. Önceden aileler daha geniş bir yapıya sahipken bu yapı biraz daha küçüldü. Önceden torunlar, dede nine sevgisiyle büyürken aile yapısının değişmesi sebebiyle yaşlılarımız sadece bayram zamanlarında önemli gün ve gecelerde hatırlanır hale geldi. Günümüzde büyüklerimizin sadece bu günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğini hatırlatmak amacıyla böyle bir program düzenleyen Lara Eğitim Kurumları’na teşekkürlerimi sunuyorum’’ diye konuştu.

Aile büyükleriyle resim yapan öğrencilere ve gelen misafirlere yemek ikram edildi. Etkinlik öğrencilere hediyelerinin ve sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.