Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ile Marmara Eğitimciler Federasyonu'nun birlikte düzenlediği 'Kitap Okuyan Bilir' yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

DEĞİDER Başkanı Mehmet Emin Özgültekin, törende yaptığı konuşmada okumanın önemine değindi. Özgültekin, “Eğer yaradılış nedenini bilmek, madde âleminden sıyrılıp manevi âleme ulaşmak; iyiliği, güzelliği, doğruluğu keşfetmek istiyorsak, karanlığın ürkütücülüğünden, ayazından kurtulup aydınlığın içimizi serinleten sahillerinde yürümek istiyorsak mutlaka okumalıyız.” dedi.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılan törene öğrenci ve velileri katıldı. Dernek Başkanı Özgültekin, yapılan araştırmalarda, millet olarak kitap okunmadığının ortaya çıktığını söyledi. Özgültekin, “Bir Japon yılda 25, bir İsveçli yılda 10, bir Fransız yılda 7 kitap okuyor. Türkiye’de ise 6 kişi, yılda 1 kitap okuyor. Maalesef televizyona, bilgisayara, spor programlarına, internet vesaire diğer lüzumsuz işlere ayırdığımız zamanı kitap okumaya ayırmıyoruz. Hâlbuki bilgi çağında, toplum olarak dünya üzerinde iyi, güzel bir yer edinmek istiyorsak, okumak, düşünmek ve buna bağlı olarak tartışmak, sorgulamak ve eleştirmek ve bilim üretmek zorundayız. Ancak bunları gerçekleştirdiğimiz zaman gelişecek, çağdaşlaşacak, bilim ve teknikte ilerleyecek ve yeryüzünde tekrar ecdadımıza lâyık hale geleceğiz.” diye konuştu.

Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Özgültekin, 20 gönüllü üye ile açılan derneğin bugün 10’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladığını ve yüzlerce gönüllü üyesi olduğunu belirtti. DEĞİDER Başkanı Özgültekin, “Bu faaliyet ve etkinliklerin düzenlenmesinde maddi ve manevi katkı sunarak desteğini bizden esirgemeyen tüm dost ve üyelerimize, ayrıca Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Beyefendi'ye şükranlarımı sunuyor, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmanın birincilerine 12 tablet, ikincilerine 12 bisiklet, üçüncülerine 6 kol saati ve 6 palzeka dağıtıldı. Yarışmanın 4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10’ncularına ise 84 kitap hediye edildi. Toplamda 120 ödül dağıtıldı.