Adana'da kardeşlerinin tedavi için Ruh Hastanesi'ne götürmek istedikleri ancak 'Ben deli miyim' diyerek tekliflerini geri çeviren 53 yaşındaki Aslan Gürbüz, dini nikahlı eşi 41 yaşındaki Saadet Dündar'ı pompalı tüfekle öldürdü. Bu sırada evde bulunan çocukları, silah sesinin ardından evden kaçarak kurtuldu. Dündar'ın cenazesi otopsi için getirildiği Adli Tıp Kurumu morgundan alınıp Küçükoba mezarlığında toprağa verildi. Cinayetin ardından Dündar'ın yakınlarınca linç edilmek istenen Aslan Gürbüz, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına aldı.

Olay, 24 Haziran Çarşamba günü saat 22.45 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi 13374 Sokak'ta yaşandı. Tarım işçisi Aslan Gürbüz, henüz bilinmeyen bir sebeple kendisi gibi tarım işçisi olan eşi Saadet Dündar ile tartıştı. Ardından evde bulunan pompalı tüfeği alarak 3 çocuk annesi kadının boynuna dayayıp tetiği çekti. Kanlar içinde kalan Dündar, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen acil yardım ekiplerince ilk tedavisinin ardından hastaneye sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kadın kurtarılamadı.

Eşini vurduktan sonra olay yerine gelen mahalleliye de tehditler savuran ve ateş etmek isteyen Aslan Gürbüz'ü vatandaşlar linç etmek istedi. Polis, Gürbüz'ü mahalle sakinlerinin elinden güçlükle kurtardı. Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Gürbüz, tedavisinin ardından Emniyet Cinayet Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Gürbüz'ün bir süre önce yaşadığı sıkıntılardan dolayı kardeşleri tarafından Ruh Hastanesi'nde tedavi olması için iknaya zorlandığı ancak tedaviyi 'Ben deli miyim' diyerek reddettiği ileri sürüldü.

Bu arada, Saadet Dündar'ın cenazesine Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Dündar'ın yakınları burada gözyaşlarına boğuldu, bir kadın baygınlık geçirdi. Dündar'ın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından akrabaları tarafından alınarak Küçükoba mezarlığında toprağa verildi.