Ankara Emniyet Müdürlüğü, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesi töreni nedeniyle kapatılacak yollara ilişkin sürücü ve vatandaşları bilgilendirdi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in cenazesinin 19 Haziran Cuma günü Özel Güven Hastanesi morgundan alınarak önce Güniz Sokak'taki ikametine, oradan TBMM'ye, buradaki tören sonrası kortej eşliğinde Kocatepe Camisi'ne götürüleceği, cenaze namazının ardından da uçakla Isparta'ya uğurlanacağı belirtildi.

Ankara Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, törenle ilgili olarak yarın kortej geçişi esnasında Atatürk Bulvarı ve İnönü Bulvarı çift yönlü olarak, Meşrutiyet Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi de 07.00'den itibaren cenaze töreni sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

Ayrıca 18 Haziran gece saat 24.00'den itibaren cenaze töreni sonuna kadar Kocatepe Camii çevresinde; Binektaşı Sokak, Olgunlar Sokak, Bankacı Sokak, Dr. Mediha Eldem ve Bağış Sokak çift yönlü olarak, Libya Caddesi ihtiyaç halinde araç trafiğine kapatılacak ve anılan tüm cadde ve sokaklarda park temizliği yapılacak.

DEFİN PROGRAMI

Süleyman Demirel'in cenazesi 19 Haziran Cuma günü Özel Güven Hastanesi morgundan alınarak Güniz Sokak No:31'deki ikametine, oradan TBMM'ye götürülecek. Burada 09.30-10.00 saatleri arasında yapılacak Devlet Töreni sonrası kortej eşliğinde Kocatepe Camiine götürülecek. Cuma namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Esenboğa Havalimanı'ndan uçakla Isparta'ya uğurlanacak.