Tedavi gördüğü hastanede vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta'da binlerce vatandaş tarafından karşılandı. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta merkezde vatandaşlar Demirel'i üzerine güller atarak uğurladı.

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı memleketi Isparta'ya getirildi. Ankara'da düzenlenen resmi törenin ardından Demirel'in naaşı Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağıyla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Havalimanında düzenlenen törene kardeşi Şevket Demirel'in yanı sıra protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı.
Havalimanına ilk olarak Cumhurbaşkanlığı'na ait Türkiye Cumhuriyeti TUR uçağı ve Şevket Demirel'i taşıyan uçak indi. Ardından Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızlarına ait kargo uçağı iki askeri jet uçak eşliğinde havalimanı semalarında görüldü. Kargo uçağı havalimanına iniş yaparken askeri uçaklar havalimanı üzerinde 4 sorti yaparak Isparta'dan ayrıldı. Demirel'in naaşı askerlerin omzunda uçaktan indirilerek askeri cenaze aracına konuldu.

Buradan alınan cenaze konvoy eşliğinde ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi'ne götürüldü. Burada Demirel'in naaşını taşıyan aracında üzerine öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından karanfiller ve Isparta Gül'leri atıldı. Kısa bir turun ardından üniversiteden çıkan konvoy şehir merkezine geldi. Şehir merkezinde Demirel'in naaşını taşıyan aracı binlerce Ispartalı karşıladı. Mimar Sinan Caddesi boyunca sıralanan Ispartalılar Demirel'in naaşı üzerine Isparta Gül'ü ve karanfil attı. Aynı zamanda çevre binalardan da gül atıldı, dua edildi. Konvoyun geçeceği Mimar Sinan Caddesi üzerine ise tonlarca gül suyu sıkıldı.

Şehir merkezindeki vatandaşların uğurlama töreninin ardından Demirel'in naaşı doğduğu topraklar olan İslamköy'e getirildi. Cenaze yarın toprağa verilmek üzere Şehriban Hatun Camii morguna konuldu.