Tedavi gördüğü hastanede vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy'de kendisi için yapılan anıt mezara defnedilmesi kararlaştırıldı.

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy mahallesindeki hazırlıklar devam ediyor. Vefat haberinin ardından aile doktoru Aylin Cesur, Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in yanına defnedileceğini açıklamıştı. Ancak tam kesin olmayan açıklamanın ardından aile fertleri arasında yapılan değerlendirmede Demirel'in İslamköy Çalca Tepesi'nde yapımı devam eden anıt mezara defnedilmesine karar verildi. Bunun üzerine anıt mezardaki işlemler hızlandırılarak mezarın kazımına başlandı.

Süleyman Demirel'in halasının oğlu yeğeni Aziz Ünlü, Demirel'in cenazesinin Çalca Tepesi'ndeki anıtmezara defnedileceğini açıkladı. Mezar kazma çalışmalarını yerinde inceleyen Ünlü, "İlk olarak normal mezar yapacağız, ardından burada bir yapı olacak. Buna sonra karar verilecek. Burası 800 bin metrekare bir tepe. Anıt mezar olarak tahsil edilmiş. Ağaçlandırmalar Şevket Demirel tarafından yapıldı. Buranın üzerine bir metre kalınlığında bir toprak konuldu." dedi.

İKİNCİ EN BÜYÜK ANIT MEZAR

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için doğduğu topraklar olan İslamköy'de yapılacak olan anıt mezar Anıtkabir'den sonra Türkiye'nin ikinci en büyük anıt mezarı olacak. Yapımına 2000 yılında kardeşi Şevket Demirel tarafından başlanan anıtmezar için şuana kadar binlerce ağaç dikildi, Demirel'in 9. cumhurbaşkanlığını simgeleyen 9 büyük havuz ve 2 küçük havuz yapıldı. Anıt mezarda aynı zamanda bir de dünya ormanı oluşturuldu. Bir zamanlar kayalıklar ve kıraç topraktan ibaret olan Çalca Tepe’si şu an dünyanın dört bir yanında getirilen farklı türden ağaçlar dikilerek ormanlaştırıldı.