Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elazığ'da AK Parti'ye yüklendi. Demirtaş, "13 yıl içerisinde kazandıkları paralar Türkiye bütçesinden fazladır. Artık koyacak yerleri yok." iddiasında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Elazığ’da partisi tarafından düzenlenen programa katıldı. Programda partililere hitap eden Selahattin Demirtaş: "Barış, kardeşlik, adalet çizgisi ile sultanın, diktatörün ve Firavun'un çizgisi arasındaki yarışta bizim kazanmamız demek, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin kazanması demektir. Sadece milletvekili seçmiyoruz. Vereceğiniz her oy, ülkenin kaderini geleceğini belirliyor." şeklinde konuştu.

Konuşmasında AK Parti iktidarına yüklenen ve ‘kazandıkları paraları koyacak yerleri yok’ diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Özel uçağında istediği zaman dünyanın herhangi bir yerine istediği gibi gezmeye tozmaya gidip, dünyanın en lüks evlerinde yaşayıp, her birinin elinin altında onlarca hizmetçi var. Yatlarıyla, katlarıyla, gemicikleri ve saraylarıyla yaşayanlar var. Sadece 12-13 yıl içerisinde kazandıkları para Türkiye’nin bütçesinden fazladır. Parayı koyacak, saklayacak yer yok. Bunu karalamak için söylemiyorum. Sizler de izliyorsunuz ve bunlar çıkarlar kameranın karşısına iki inşallah, bir maşallah, bir bismillah... 'Hadi bir daha oy verin derler.' " diye konuştu.

‘İNANÇ İŞLERİ BAŞKANLIĞI’ KURACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da eleştiren Selahattin Demirtaş, "Şunu unutmayın; anamızdan, babamızdan, her şeyden önce bunu öğrendik. Bizim halkımız, komşumuz aç ise biz de aç olacağız. Çünkü inancımız, dinimiz bize bunu emretti. Bu nedenle diyorum ki; dini, imanı en çok kullanan Diyanet İşleri'dir. O nedenle diyorum ki; bu beladır bela. Din hizmetleri vermiyorlar. Din hizmeti keşke verseler. Diyanet, bir israf mekanizmasıdır. Onu kaldıracağız ‘İnanç İşleri Başkanlığı’ kuracağız. Çocuklarımıza din eğitimimi vermek istiyoruz, en iyisini biz vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ sözlerini değerlendiren Demirtaş şöyle konuştu: "Hukuka uymuyorlar. Etraflarına biriktirdikleri iş adamı ile müteahhit grubunun devleti haline geldiler. Öylesine para kazanıyorlar ki bizim aklımız hayalimiz almaz kazandıkları paraları. Ve buna kimse dokunmasın diye her türlü çılgınlığı yaparlar. Sırf elde ettikleri güç ellerinden kayıp gitmesin diye her türlü çılgınlığı yaparlar. Bunların iktidara geldiği gün kafalarında her ne vardıysa bilmiyorum ama o günleri ile bu günleri arasında çok fark var. 2002 de iktidara geldiklerinde bu halkın bütün sorunlarının çözümüne söz verdiler. 'Yoksulluğu, hırsızlığı, işsizliği' bitireceğiz dediler. Kürt'ün sorununu çözeceğiz dediler, geldiğimiz noktaya bak. 'Kürt sorunu yoktur' diyor. 13 yıl sonra geldiği nokta budur. 'Daha ne yapalım size' diyor. 'Olağanüstü Hal'i kaldırdık', 'Cezaevinde zaten anadilinle konuşuyorsun', 'Seçimlik ders Kürtçe de var', 'Senin neyin yok' diyor. Bu bir Kürt için bundan daha büyük hakaret olamaz. 'Biz sana verdik' diyor. Sen kim oluyorsun? Bize sadaka vermiş! 'Size verdim daha ne istiyorsunuz' diyorsun. Bizim anadilimiz onun bahşedeceği bir şey değil. Allah bizi nasıl yaratmışsa öyleyiz. Doğduğumuzda o bizim hakkımızdı zaten, senin verdiğin bir şey değil. Yüzünüze gözünüze dursun demeye getiriyor. 'Cezaevinde bile Kürtçe konuşmayı serbest yaptık' diyor. İnşallah sana da kısmet olur, orada anadilinle konuşursun. Böyle güzel bir haktan yararlanırsın inşallah. Anadilinle serbest konuşursun, o hakkın tadına sen de varırsın." dedi.

Hükümetin emekliye asgari ücrete küçük zamlar yaptığını ancak bakanının 700 bin dolarlık saat taktığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "700 bin dolarlık saatle dolaştılar. İnsana yakışmaz bu, insan utanır. Ben olsam bu ortaya çıktıktan sonra ülkeyi terk ederdim, kimsenin yüzüne bakamazdım. Bir saat 700 bin dolar; 1 buçuk trilyon, belki 2 trilyon dolar. En son ne oldu bilmiyorum. Senin yüzlerce katrilyonun olacak ki 700 bin dolarlık saatin olacak. Ömrünüz boyunca çalışsanız o saati alamazsınız." ifadelerini kullandı.