Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim barajını yüksek bir puanla geçmeleri durumunda AK Parti’nin dağılacağını söyledi. Demirtaş, ''Eğer biz barajı yüksek bir puanla geçersek AKP dağılacak. Kendi içinden 3-4 partiye, 3-4 harekete ayrılacak. Bunu da siz başaracaksınız. Bu da Türkiye için hayırlı olacak. Hayırlı bir sonuç olacak, göreceksiniz.'' dedi.

Demirtaş, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda partililerin düzenlediği ‘Halkların Demokratik Festivali’ne katıldı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Demirtaş, burada halka seslendi. HDP’ye yapılan saldırılarla seçim sürecinin provoke edildiğini belirten Demirtaş, ''Maalesef yanılmadık Ağrı Diyadin’de neler yapmaya çalıştıklarını gördünüz. Sonrasında Uludere’de, Roboski’de, Geven’de, Yüksekova’da ve 114 yerde HDP binalarına ya da çalışanlara saldırı yapılarak genel merkezimiz Adana, Mersin teşkilatlarımız bombalı silahlı saldırılarla provoke edilerek her yerde fiziki şiddetle HDP durdurulmaya seçim süreci provoke edilmeye çalışıldı. Ancak nafile şuanda hiçbir saldırı HDP’nin yürüyüşünü durduramıyor.'' şeklinde konuştu.

BUNLARDAN DAHA FAZLA HIRSIZLIK BATAĞINA BATAN OLMADI

AK Parti’nin vaatlerini gerçekleştiremediğini belirten Demirtaş, ''AKP düzeni şuanda kendini savunamaz durumda. Hiçbir projelerini anlatamaz durumdalar. Halka hesap veremez durumdalar. 13 yıldır tek başına iktidar olmalarına rağmen yeni anayasa’yı niye yapmadıklarını açıklayamıyorlar. Kürt sorununu niye çözmediklerini açıklayamıyorlar. Alevilerin sorununu, kadın sorunun neden çözemediklerini açıklayamıyorlar. Ermeni soykırımı, Kıbrıs meselesi niye çözülmedi açıklayamıyorlar. Tamamı AKP’nin vaatleriydi. İşsizlik, yolsuzluk, rüşvet bitecek dediler cumhuriyet tarihinde bunlardan daha fazla yolsuzluk, hırsızlık batağına batan hiçbir parti olmadı. O nedenle halkın huzurunda kendini anlatabilecekleri pozisyonu kaybettiler. Ellerinde bir tek yalan kaldı. HDP’ye yalan ve iftira kampayasıyla saldırmak dışında hiçbir malzemeleri yok.'' ifadelerini kullandı.

BARAJI GEÇERSEK AKP DAĞILACAK

HDP’nin barajı yüksek bir puanla geçmesi durumunda AK Parti’nin dağılacağını belirten Demirtaş, ''Eğer biz barajı yüksek bir puanla geçersek AKP dağılacak. Kendi içinden 3-4 partiye, 3-4 harekete ayrılacak. Bunu da siz başaracaksınız. Bu da Türkiye için hayırlı olacak. Hayırlı bir sonuç olacak, göreceksiniz. Kim kalacak saraydaki ve onun stajyeri dışında inanın ki etraflarında hiç kimse kalmayacak. Stajyerde stajını tamamlayamadan bir daha Başbakanlık koltuğunu, Başbakanlık makamını görmeden siyasete inşallah elveda diyecek. Ahmet Hoca üniversitedeki kürsüsüne geri dönecek. Bu onun içinde hayırlı olacak. Onun içinde en hayırlı sonuç bu olacak. Biz onun stratejik derinliğini özledik. Siyasette başarılı değil tekrar o stratejik derinlik günlerine dönsün orada oyalanması daha hayırlıdır bu ülke için. Akademi dünyası için haksızlık olacak ama kusura bakmasınlar onlarda bizi affetsinler, akademi dünyası Ahmet Hoca’yı bize göndermişti biz geri oraya iade ediyoruz. Birazda siz uğraşın kardeşim.'' diye konuştu.

HDP BARAJI AÇSIN BİZİ DE KURTARSIN DİYEN AKP SEÇMENİ TANIK ETTİM

'Mecbun AKP’ye oy vermek zorunda kalanlar bile HDP’nin başarısıyla mutlu olacaklar' diyen Demirtaş, ''Ben hep söylüyorum bildiğim için. O kadar çok AKP’li yanıma geliyor. Biz artık bıktık, usandık umut HDP’dedir. HDP şu barajı aşsın bizi de kurtarsın diyen o kadar çok AKP seçmeniyle tanık ettim ki. İnanın ki hepsinde artık umutsuzluk, karamsarlık AKP’de umut heyecan HDP’de temsil ediliyor.' 'şeklinde konuştu.