Mardin'in Nusaybin ilçesinde halkla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barışın silahla değil, siyasetle çözüleceğini söyledi. Demirtaş, "Tek bir gencimizin silah tutmasına, canını ortaya koymasına gerek yok. Siz gereğinden fazla öldünüz. Gereğinden fazla acı, zulüm çektiniz. Burada demokrasi ve özgürlük mücadelesinde görev bizimdir, görev seçilmişlerindir." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaptığı incelemelerden sonra beraberindeki milletvekili heyeti ile Nusaybin'de Kültür Merkezi önünde düzenlenen mitinge katıldı. Milletvekilleri ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte alandakileri selamlayan Demirtaş, bütün bu olup bitenden ders çıkarılması gerektiğini belirtti.

HDP Genel Merkezi ve binalarına yönelik saldırılar ile Cizre’de yaşananlara değinen Demirtaş, "Korkuyla eşitliğin, baskıyla kardeşliğin gelişmeyeceğini görürler. Hergün yaşanan saldırılar sadece halklar arası duygu kırılmalarını derinleştiriyor. Bunun kimseye faydası yok” şeklinde konuştu.

'KÜRT'LERİN ELİNİ TUTMAK TÜRKİYE'YE KAYBETTİRMEZ, KAZANDIRIR'
Nusaybin halkı, Cizre halkı, Diyarbakır, Van, Batman, Muş, Erzurum ve Hakkâri halkının barışa gönlünü açtığını, hepsinin Türkiye’nin batısına kardeşlik elini uzattığını ifade eden Selahattin Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu zor günlerde bu katliam ve linç günlerinde duygusu barıştan, kardeşlikten yana eli tutmazsanız, yarın birgün bizim arkamızdan gelecek olan genç nesilde tutacak el bulamayacaksınız. Bu neslin öfkesini büyütmek Türkiye’ye, kinini büyütmek Türkiye’ye hiçbir fayda getirmez. Aklı başında bir devlet yönetimi, aklı başında bir devlet siyaseti bugün Kürt'ün elini tutmak dışında hiçbir seçeneğe sahip değildir. Kürtlerin elini tutmak Türkiye’ye sadece kazandırır, kaybettirmez.”

'GENÇLER ARTIK SİLAHI BIRAKSIN'
Gençlerin artık silahı bırakmasını ve siyasi alandaki çalışmayı kendilerine bırakmalarını isteyen Demirtaş, “Tek bir gencimizin silah tutmasına, canını ortaya koymasına gerek yok. Siz gereğinden fazla öldünüz. Gereğinden fazla acı, zulüm çektiniz. Burada demokrasi ve özgürlük mücadelesinde görev bizimdir, görev seçilmişlerindir. Biz sizin hakkınız, hukukunuzu her yerde korkusuzca savunacağız. 'Silahlar sussun' derken, 'ateşkes olsun' derken; 'halk teslim olsun' demiyoruz. 'Özgürlük arayışı, demokrasi mücadelesi bitsin' demiyoruz. Bizler burada sizlerle özgürlük mücadelesini siyasette yürüteceğiz. Karşımızdakiler zalim olabilir, hukuk tanımıyor olabilir, vicdansız olabilir ama mazlumun onurlu duruşu ve direnişi karşısında hiçbir zulüm sonsuzluğa kadar kalamaz” ifadelerini kullandı.

'NUSAYBİN HALKI HER ZAMAN BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTI'
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nusaybinin esnafı, kadınları, ticaret erbabı, çiftçisi, emekçisi her zaman en büyük fedakarlığı yaptınız.
Özgürlüğünüz için bedel verilmesi gerektiği zaman gözünüzü sakınmadınız. Ama biz 'yeter' diyoruz. Çektikleriniz yeter. Bu yolun artık özgürlüğe açılması için Sayın Öcalan'la tekrar müzakere masasına oturulmasını sağlayalım."

Mitingin ardından Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, ilçeden ayrıldı.