HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım’da yapılacak seçimin zor şartlar altında gerçekleşeceğini söyledi. Demirtaş, “Bu seçimi bize zorla dayattılar. 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediler. Halkın iradesini tanımadılar. İlla seçim yapacağız, tek başımıza iktidar olacağız dediler. Bir tek kişi bunu istedi diye geri kalan 80 milyon kişi şu günleri yaşıyor." dedi.

Selahattin Demirtaş, Ankara’daki patlamalarda hayatını kaybedenlere taziye ziyareti yaptı. Partisinin Avcılar teşkilatına gelen Demirtaş, hayatını kaybeden Binali Kokrmaz’ın ailesiyle görüştü, taziyelerini iletti. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, “Herkes acılı. Herkes, bütün bu yaşanan katliamın yarattığı acıyı yüreğinde hissediyor. Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Bu da bizler açısından umut verici. Cenazeler arasında ayrım koymamak bizim savunduğumuz temel duruştur. Saldırıları ve katliam politikalarını boşa çıkaracak şey budur.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Bu koşullarda sağlıklı bir seçim yapılabilir mi?” sorusunu cevaplayan Demirtaş, “Anayasa gereği seçimin parlamento tarafından ertelenmesi veya cumhurbaşkanı ya da hükümet tarafından ertelenmesi gibi bir durum yoktur. Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar sadece resmi savaş kararıyla ancak uygulanabilir. Parlamentonun aldığı resmi bir savaş kararı yok. İnşallah öyle bir durum da yaşanmaz. Dolayısıyla seçim yapılacak. Sağlıklı, sağlıksız yani bu seçim bize zorla dayattılar. 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediler. Halkın iradesini tanımadılar. İlla seçim yapacağız, tek başımıza iktidar olacağız dediler. Bir tek kişi bunu istedi diye geri kalan 80 milyon kişi şu günleri yaşıyor. Başımıza gelen felaketlerin nedeni bu. Bunu bilmeyen yok.” ifadelerini kullandı.

Seçimin sağlıklı şekilde yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Seçim çalışması yapamıyor olabiliriz ama halk da aptal değil. Neyin ne olduğunu biliyor. Biz halka propaganda yapsak da yapmasak da insanlar neyin ne olduğunu biliyorlar. Koyun kuzu sürüsü değil. Biz halkın vicdanına, aklına güveniyoruz. Medya bize kapalı biliyoruz. Sesimizi halka duyurmamız için elinden geleni yapıyorlar. Halk aptal değil. Zor koşullar altında Türkiye seçimini yapacaktır. Ne çıkarsa herkes de buna saygılı olacak.”