HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti hükümetine seslenerek, "Bir puan oy kaybettiğinizde bile sürekli çözüm sürecinden çark ettiniz. Çözüm sürecini bozdunuz. Dolmabahçe’deki masayı devirdiniz. O yüzden biz size bu ülkede başkanlık, diktatörlük izni vermeyeceğiz dedik" dedi.

Demirtaş, Van TV’de Gündem Özel programına katıldı. İktidar hırsı uğruna başlatılmış bir çatışmanın bu ülkeye hiçbir şekilde yarar getirmeyeceğini herkesin gördüğünü belirten Demirtaş, "Bir an önce silahlar sussun. Karşılıklı. Birbirinize ateş etmekten vazgeçeceksiniz. Askeri operasyonlar duracak. PKK, hiçbir yerde, dağda, şehirde, ovada, bayırda eylem yapmayacak, silahlı eylemlerini durduracak. Bizler eğer savaşı, çatışmayı, evlatlarımızın ölümünü durduramayacaksak lanet olsun oturduğumuz koltuklara" diye konuştu.

"İKTİDAR OLABİLMEK İÇİN HER TÜRLÜ ÇILGINLIĞI YAPIYORLAR"

Erken seçim isteyenlerin özellikle MHP ile birlikte HDP’yi hedefe koyduklarını kaydeden Demirtaş, "HDP’ye oy verenler her gün bu çevreler tarafından hakarete uğruyor. HDP’ye verilmiş her oy barışın teminatı. AKP’nin bugün kendisine gelen her oyu da savaşa çevirme iradesi var ortada. Yani HDP’ye biraz daha oy ve destek toplayabilseydik inanın bugün kalıcı barışı rahatlıkla yakalamış olacaktık. AKP sırat köprüsünde kaldı. Ne o tarafa geçebildi, ne bu tarafa. O nedenle yeni bir seçimde, erken bir seçimde tek başına iktidar olabilmek için her türlü çılgınlığı yapıyor ve yapmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"BU İNSANLAR DAĞDAN İNMEYE HAZIRDI"

Yeni senaryoların hazırlandığına vurgu yapan Demirtaş, şunları söyledi: "Şimdi iktidarı kaybedince, acaba bir erken seçimle, tekrar 276’yı bulup tek partili AKP hükümetine dönebilir miyiz diye senaryolar masaya yatırıldı. HDP’yi itibarsızlaştırıp HDP’yi baraj altında bırakırsak zaten rahatlıkla 300 milletvekilini geçiyoruz. 4 yıl boyunca koalisyonun kahrını çekeceğimize 3 ay daha çatışma ve savaşı yürütürüz. Ondan sonra önümüz açıktır diye düşünüyorlar. Ya bu insanlar dağdan inmeye hazırdı. Silah bırakmaya hazırdı. Dolmabahçe’de açıklanan mutabakat bunun tescillenmiş resmi belgesidir. Dolmabahçe’den bir hafta sonra Kongre toplanma çağrısı olacaktı. Bunların hepsi İmralı’daki tutanaklarda mevcuttur. Aksini iddia edenle tartışmaya hazırım. Sayın Başbakan, sayın Cumhurbaşkanı, bakanlar, kim hayır öyle değil diyorsa, buyursun İmralı ses kayıtları var, resmi tutanaklar var. Hepsi devletin elinde, bizde de tutanakları var. Niye bu insanlar silah bırakma kongresi hazırlamak üzereyken vazgeçtiniz? Masayı niye devirdiniz? Niye Dolmabahçe mutabakatı yanlış olmuştur dediniz? Yanlışlık nerede niye açıklamıyorlar."

"ÇÖZÜM SÜRECİ SİZİN BAŞKANLIK PAZARLIĞINIZ İÇİN DEĞİLDİ"

Demirtaş, hayalinin çatışmasızlık olduğunu belirterek, "Türkiye’nin hiçbir yerinde, dağında, bayırında, ovasında artık silah sesi duymayacağız. Dağlarda insanlar silahlarını bırakacak ve inecekler. Cezaevlerinden insanlar çıkacaklar ve bir tarihsel helalleşme, toplumun tarihsel bir barışmasını yaşayacağız. Biz hep bunu hayal ettik" dedi.

AK Parti'nin, "Ne yaparsak yapalım iktidarda, hükümette kalmamız lazım" zihniyeti ile hareket ettiğini ifade eden Demirtaş, "Zannedersiniz ki, haşa, Allah bu ülkede iktidarı onlara tapulamış, onlar için yaratılmış bu ülke, bu koltuklar onlar için var. Onlar olmayınca ülke felakete gider. Yani nedir bu koltuk sevdası? Elimizi taşın altına koyacağız dediniz. Baldıran zehri içeceğiz dediniz. Ama bir puan oy kaybettiğinizde bile sürekli çözüm sürecinden çark ettiniz. Çözüm sürecini bozdunuz. Dolmabahçe’deki masayı devirdiniz. O yüzden biz size bu ülkede başkanlık, diktatörlük izni vermeyeceğiz dedik. Çünkü çözüm süreci demokratik bir ülke yaratmak içindi. Sizin başkanlık pazarlığınız için değil" diye konuştu.