Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluklar üzerinden hükümeti eleştirdi. Demirtaş, “Bütün bu günahlarını, suçlarını, yalanlarını ve hırsızlıklarını örtmek için en fazla İslamiyet’i dinimizi kullanıyorlar. Bir hırsız bir malı çalarken hırsız sizin paranızı çalarken, Bismillah deyip çaldı diye hırsızlık ortadan kalkar mı? Günah ortadan kalkar mı? Bunlar bunu yapıyorlar. Bismillah deyip hırsızlık yapıyorlar." dedi.

Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Sultanbeyli Meydanı'nda partililere seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın parasıyla AK Parti mitingleri yaptığını anlatan Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı makamının bütün imkanlarını kullanarak, cumhurbaşkanlığı bütçesini kullanarak AKP mitingleri yapıyor. Bu suçtur. YSK gıkını bile çıkarmıyor. RTÜK, TRT, Anadolu Ajansı çıtını bile çıkarmıyor. Bunu yapan sizin bizim paralarımızla oluşturuluyor. Cumhurbaşkanlığının kullandığı paraları biz vergilerimizle ödüyoruz. Ama o ne yapıyor, onunla AKP mitingi yapıyor. İl il dolaşıp dolaşıp cumhurbaşkanlığı bütçesinden AKP’ye oy verilsin diye kullanıyor. Bu büyük bir adaletsizliktir. Biz kendi payımıza düşen hazine yardımı ve sizlerin vergileriyle cumhurbaşkanlığı kasasına doldurulmuş o paraların kendi payımız haram olsun sana haram.’’ şeklinde konuştu.

Bir haftada 10 seçim bürolarının saldırıya uğradığını belirten Demirtaş şöyle konuştu: “Sadece bir hafta içerisinde 10 HDP seçim bürosu saldırıya uğradı, yakıldı, yıkıldı, parçalandı. Daha dün Uşak’ta olanları gördünüz. Arkadaşlarımız orada bütün Türkiye halklarına el uzatıyorlar. HDP Türkiye’nin her yerinde barış ve kardeşlik elini uzatıyor. Polisin işbirliği içerisinde polisleri gözleri önünde HDP’liler linç edilmeye çalışıyorlar. Ve bunu izliyorlar. Sultanın koltuğu sallanacak bunun korkusuyla her yerde bize saldırıyorlar. Her yerde sizin çalışmalarınıza saldıracaklar. Buna rağmen, bu saldırılara rağmen asla ama asla bu tür provokasyonlara gelmeyin, siz gerektiği yerde rakip partinin bayrağını asacak elemanı yoksa siz yardım edin, onların o bayrağını asın ama provokasyonlara gelmeyin.’’

Hırsızlıkların, ‘Bismillah’ diyerek yapıldığını kaydeden Demirtaş, "Saray’da bin TL’lik altın kaplamalı bardaktan su içenler var ya onlar sizin halinizden anlamazlar. Bütün bu günahlarını, suçlarını, yalanlarını ve hırsızlıklarını örtmek için en fazla İslamiyet’i dinimizi kullanıyorlar. En fazla buna hayıflanıyoruz. Bir hırsız bir malı çalarken hırsız sizin paranızı çalarken, Bismillah deyip çaldı diye hırsızlık ortadan kalkar mı? Günah ortadan kalkar mı? Bunlar bunu yapıyorlar. Bismillah deyip hırsızlık yapıyorlar. Allah belanızı versin! Allah’ın ismini anarak yaptığınız bütün hırsızlıklar inşallah ismini andığınız ama o korkmadığınız Allah’ın bir gün cezalandıracağı bu dünyada olmazsa öbür dünyada hesabı soracağı zamanı göreceksiniz.’’ diye konuştu.

AKP sözcülerine seslenen Demirtaş, "Siz bizi tehdit etmek için uğraşacağınıza siz kendi kralınıza tansiyon hapı ayarlayın. 7 Haziranda tansiyonunu yükselteceğiz. Sandık sonuçlarını gördüğünde artık başkanlık hayalleri suya düşmüş olacak.’’ ifadelerini kullandı.