Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, herkese el uzatacaklarını söyledi. Demirtaş, “Bu güne kadar gitmediğimiz kim varsa, bizden dolayı üzülmüş, kırılmış olan kim varsa, bizi yanlış anlamış ya da bizim yanlış anlattığımız ne varsa, bu güne kadar bize mesafeli olmuş, önyargılı olmuş ya da haklı olarak eleştirmiş kim varsa onlara gitmeniz lazım. Elini sıkmanız, çayını içmeniz lazım. Onlarla gönül köprüsü kurmanız lazım.” dedi.

Partisinin Zeytinburnu’nda düzenlediği nevruz etkinliğinde seslenen Demirtaş, “Büyük bir zaferi 7 Haziran’da bütün halklarımıza ve ezilenlere armağan edeceğiz. Bunun imkanları her zamankinden daha fazla vardır artık. Gece gündüz demeden her yerde coşkulu bir seçim kampanyası, neşeli, heyecanlı bir seçim süreci çalışması yapmalıyız. Öncelikle sandıkları sizin gibi aslanlara emanet edeceğiz ki, kediler yaklaşamasın. Her sandıkta özel olarak çalışma yapmamız lazım. Bu güne kadar gitmediğimiz kim varsa, bizden dolayı üzülmüş, kırılmış olan kim varsa, bizi yanlış anlamış ya da bizim yanlış anlattığımız ne varsa ve bu güne kadar bize mesafeli olmuş, önyargılı olmuş ya da haklı olarak eleştiri olmuş kim varsa onlara gitmeniz lazım. Elini sıkmanız, çayını içmeniz lazım. Onlarla gönül köprüsü kurmanız lazım.” diye konuştu.

Birlik mesajı veren Demirtaş, şöyle devam etti: “Madem hep birlikte eziliyoruz, madem bizler bu ülkenin bütün yükünü omuzlarımızda çekiyoruz, madem bizler alın terimizle üretiyoruz, madem bizler fabrikada, tarlada, bağda, bahçede alın terimizle, emeğimizle bu ülkeyi kalkındırıyoruz o halde neden biz yönetmeyelim? Madem Kürt'üz, Türk'üz, Aleviyiz, Sünniyiz, madem kimliklerimizle kardeş olmaya karar verdik, neden ülkeyi birlikte yönetmiyoruz diyeceksiniz? İşte HDP bütün ülkeye bunun imkanını sunuyor.”

Seçim barajının kendilerine engel olamayacağını söyleyen Demirtaş, “Önünüzde ne Kenan Evren’in faşist barajları ne AKP’nin dikta barajları dayanamaz duramaz artık. Halk sel sel olmuş akıyorsa onu tutacak yüzde 10’luk barajlar dayanamaz artık. 7 Haziran demokrasi zaferimizin ilanının günü olacak. Ve bu topraklardan da artık yıllardır birlikte özgürlük, emek, demokrasi mücadelesi vermiş bütün güçler olarak sol bir zafer çıkaracağız. 7 Haziran, aynı zamanda solun zaferi, işçinin, emekçinin zaferi olacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar başlarken nevruz alanı ile kürsünün arasındaki polis barikatını aşan bazı partililer, izdihama yol açtı. Demirtaş, kürsüden uyardı ancak kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Ses düzeneklerinin ve görüntü sisteminin asılı olduğu platform direklerine tırmanan bazı gençler, Demirtaş'ı oradan dinledi.