Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti’nin İslam’ı ve Müslümanlığı kirlettiğini söyledi. Demirtaş, “Allah’ın huzurunda bin defa söyledim, bin defa daha söyleyeceğim. Bu can bu tende olduğu müddetçe asla ve asla bizler bu ülkede diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Senin bu ülkeyi teslim almana izin vermeyeceğiz. Ülkemi felakete sürüklemene izin vermeyeceğiz.” dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye’de halka seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye yüklenen Demirtaş, “Her şey benim olacak derseniz, her şey bana aittir derseniz, o insanlarda, o toplumda, o ülkede huzur bırakmazsınız. Bunların gözden kaçırdığı budur. Devleti ele geçirmiş olmanız, her konuda haklı olduğunuz anlamına gelmez. Elinizdekileri ne kadar paylaşıyorsunuz? Mesele budur. İşte AKP’nin düştüğü en büyük hata budur. Her şey bizim olacak diyorlar. Biz hak ettik diyorlar. Ülkenin sahibi biziz diyorlar. Ülkenin nimetlerini etrafınızdaki müteahhitlere peşkeş çekerek, etrafınızdaki küçük gurubu trilyoner yaparken, bu kadar insanı aç işsiz bırakırsanız orada huzur olmaz. Orada adalet olmaz. AKP, güçlü olmakla, haklı olmayı karıştırıyor. İktidarda bir güç elde ettiler, devletin gücünü ele geçirdiler, şimdi benden olmayanın canı cehenneme diyorlar. Bana oy vermeyenin canı cehenneme diyorlar.” diye konuştu.

‘IŞİD’E GİDEN SİLAHLARI DURDURAN SAVCILAR TUTUKLANDI’

Türkiye’de her yerin AK Parti’nin elinde olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Devlet AKP’nin, polis AKP’nin, medya AKP’nin medyası. Mahkemeler AKP’nin mahkemesi. Adaletsizlik burada başlıyor işte. Bize oy versin vermesin, her vicdanlı insana şunu sormak istiyorum ve herkes sorsun. Bugün mahkemeye düştüğünüzde, işiniz adliye düştüğünde içiniz rahat mıdır kardeşim? Orada adalet bulacağınıza dair içiniz rahat mıdır? Değil. Bir ülkenin adalet sistemi çökmüşse, devlet çökmüştür. Şu anda yargının, hukukun yargıçları yok. AKP’nin yargıçları, baskısı altında çalışan yargıçlar var. Onlara uygun karar çıkmazsa yargıçları tutuklayabiliyorlar. Adana’da IŞİD’e giden silahlar ortaya çıktı diye savcılar tutuklanıyor. Medya özgür değil. Bir gazeteci AKP’yi eleştirdi diye işinden atılabiliyor. Bir akademisyen AKP’li değil diye sürülüyor. Bunların tamamı güç zehirlenmesidir.”

‘AKP’Yİ ELEŞTİRMEK VATAN HAİNLİĞİ OLDU’

“Bunların o kadar gözü dönmüş ki, AKP’yi eleştirmek vatan hainliği oldu.” diyen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “AKP’ye karşı seçim kampanyası yürütmek uluslararası kirli proje olarak adlandırılıyor. Nasıl bir hale geldiklerini kendilerini göremiyorlar. Dev aynasında izliyorlar kendilerini. AKP’ye 13 yıl boyunca samimi desteğini sunmuş, muhafazakar, Müslüman, mütedeyyin insanlar. Biliyorum ki sizler AKP halka zulüm yapsın diye oy vermediniz. AKP, benim referansın İslamiyet diyorsa, insanlar da ona güvenip oy vermişse maalesef yanılmışlar. Maalesef AKP sizi yanılttı. AKP, İslam’ı da, Müslümanlığın adaletini de kirleterek tüm bu pisliklere bulaştı. Şimdi onun hesabını sormak sizin hakkınız. İslamiyet dinimiz, hırsıza toleranslı davranın demez. Fakir fukaranın, kulun hakkını yiyerek çalınan paraların üstünü örtün demez. Meydanlarda reklam için kullandığın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim, hırsızlığı hoşgörün demez. Yolsuzluğun üstünü örtün demez. Eğer şu kadar Allah korkunuz varsa, bu halka karşı bu kibirli dilden vazgeçmeniz, adaletsizlik yapmak yerine hukukun gereğini yapmanız lazımdı yapmadınız.”

‘FRENİ BOŞALMIŞ BİR KAMYON GİBİ YOKUŞ AŞAĞI GİDİYORLAR’

AK Parti’nin güç zehirlenmesi geçirdiğini ifade eden Demirtaş, “AKP’nin bu güç zehirlenmesini, bu çılgınlığını durdurmak ülkeyi sevmektir. Bunlar ülkeye zarar veriyorlar artık. Freni boşalmış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorlar. Biz ülkemizi sevdiğimiz için AKP’yi durduracağız. Gece gündüz, cumhurbaşkanı, başbakan bizi vatan hainliğiyle suçluyorlar. Bizim hangi hainliğimizi gördünüz ya. Kul hakkı mı yedik? Hırsızlık mı yaptık? Biz insanların dinini mezhebini mi meydanlarda yuhalattık? Biz vatanımızda eşit yaşayalım istedik. İnsanız hepimiz, insan gibi yaşayalım istedik. Maalesef bunu savunmayı, meydanlarda yuhalatarak anlatmaya devam ediyorlar.” dedi.

‘SEÇİM BÜROLARIMIZI BOMBALASALAR DA BU SUÇ AKP’YE OY VERENLERİN DEĞİL’

HDP’ye oy verip dua edenlerle seslenen Demirtaş, “Velev ki siz HDP’ye dua ediyorsunuz diye sizi vatan haini ilan etseler de, seçim bürolarımızı yaksalar, yıksalar, bombalasalar bile unutmayın, bu suçlar, AKP’ye oy verenin suçu değil. Hepsi bizim kardeşimizdir. Bu ülkede beraber yaşamak zorundayız. Aynı geminin içindeyiz. Cumhurbaşkanı, başbakan gemiyi batırmaya çalışsa da biz el ele verip bu faciaya izin vermeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın, kime oy verirseniz verin ama barış kardeşlik duygularından vazgeçmeyin. Barışı kazanmak, seçimi kazanmaktan daha kıymetlidir. AKP çılgınlığını durdurmanın tek yolu işte bu duyguları büyütmektir." şeklinde konuştu.

'BU ÜLKEDE DİKTATÖRLÜĞE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Diktatörlüğe izin vermeyeceğiz diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Demirtaş, "Allah’ın huzurunda bin defa söyledim, bin defa daha söyleyeceğim. Bu can bu tende olduğu müddetçe asla ve asla bizler bu ülkede diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Senin bu ülkeyi teslim almana izin vermeyeceğiz. Ülkemi felakete sürüklemene izin vermeyeceğiz. İnşallah barajı da öylesine bir aşacağız ki sizlerin oylarıyla, dualarıyla. Sandığa sahip çıkarak barajı da aşacağız ve Türkiye rahat bir nefes alacak.” ifadelerini kullandı.