Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap verdi. Demirtaş, “Türkiye’de gerilimin, tansiyonun düştüğü bir durum gelişirse iktidarları biter. Dikkat ederseniz zaten bu sorunları çözmek için 400 (milletvekili) istemiyor. Kendisine çok yüz verdiğimiz için bunu istiyor.” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Alevilerin sorunları için konferans düzenledi. Eminönü Legacy Ottoman Otel’deki programa Alevi kurum temsilcileri, akademisyenler, yazarlar, sanatçılar, siyasi parti temsilcileri ve sendika temsilcileri katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konferansın açılış konuşmasını yaptı. Sadece muhalefet partisi olarak kalmayacaklarını söyleyen Demirtaş, “Üretmek istiyoruz. Halkların demokratik, özgürlükçü anayasasını biz yapmak istiyoruz. Bunu AKP’ye ve insafına terk edemeyiz. AKP kendini hep veren el, devletin sahibi görmeye devam edecek, beyefendiler de lütfederse biz de onunla yetineceğiz. Bu büyük topluluk, Türkiye’nin muhalefet gücü buna razı olmamalıdır. Bu duygudan çıkmak zorundayız. Asla ama asla egemenler bizim hakkımızı vermeyecekler. Çünkü egemenliklerini bizim inkarımız üzerine kurmuşlar. Zannediyor muyuz ki aslında çözme istekleri, niyetleri var da imkanları yok. Hayır, onların çözümü budur. Mevcut durum onların çözümüdür. Sünni – Alevi kutuplaşması olacak, Türk – Kürt köklü bir gerilim olacak. Bütün bu gerilim sahalarından kendileri sürekli yüzde 40 – 50 oy devşirecek. Bu onların çözümüdür.” diye konuştu.

İktidarın gerilim ortamından rahatsız olmadığını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Türkiye’de gerilimin, tansiyonun düştüğü bir durum gelişirse iktidarları biter. İktidarlarının beslenme kaynağı budur. Musluğu neden kendi elleriyle kapatsınlar. Ne Kürt'ün yarasına merhem olacaklar ne Alevi'nin. Ne taşeron işçinin, ne asgari ücretlinin derdine derman olacaklar. O derde derman geldiği gün AKP kalmamış olacak zaten. Onu da AKP kendi eliyle yapmayacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, eleştiren Demirtaş, “Dikkat ederseniz zaten bu sorunları çözmek için 400 (milletvekili) istemiyor. Kendisine çok yüz verdiğimiz için bunu istiyor. Sorun çözülecekse biz hep beraber çözeceğiz. Ülkemizin şu anda tek kurtuluşu 7 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin iyi bir çıkış yapmasındadır. Sadece barajı aşmasından söz etmiyorum. İyi bir çıkış yakalamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Koltuk sevdasıyla, kişisel çıkar mevzusuyla, ailemizin, gruplarımızın çıkarıyla hareket etmemeleri gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, “ Bizler sadece Kürtleri düşünemeyiz. Sadece Alevileri düşünemeyiz. Sadece Ermenileri, Çerkezleri de düşünemeyiz. Hepsini aynı fotoğraf içerisinde düşünemezsek, egemenlerin yaptığı hatayı biz de yaparız. Bu tarihi fırsatı heba etmiş oluruz. Şimdi doğru karar vermenin zamanıdır.” ifadelerini kullandı.