Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’deki tüm iletişim alanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından işgal edildiğini söyledi. Demirtaş, " Türkiye’nin cumhurbaşkanı, bütün iletişim kanallarını, medya kanallarını, üniversiteleri, yargıyı işgal etmiş durumda. Bir talimatıyla bütün devlet aygıtı sivil alan da dahil olmak üzere, sessizliğe bürünüyor ve herkes tek adamın sesini dinliyor.” dedi.

Selahattin Demirtaş, İstanbul Tabip Odası’nın düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Demirtaş, AKP’nin Türk demokrasisini, 13 yılda daha da kötüye götürdüğünü söyledi. Demirtaş, “Cumhuriyet ve demokrasi konuşulacaksa mevzu sadece AKP değildir. Elbette sadece son 13 yılımız değildir. AKP giderse ertesi gün Türkiye demokrasiyle buluşacak. Hayır! Zaten biz demokrasi eksiği olan bir ülkeydik. Zaten cumhuriyetin kötü uygulamalarıyla 2002 yılına geldik. AKP kötünün de kötüsünü yapan bir siyasi anlayışla biriktirdiğimiz bütün o devrimci, demokratik dinamikleri yani cumhuriyeti tam da dönüştürecek demokrasiyle buluşturacak bütün dinamikleri de arkasına alıp çarçur etmiş bir hareket olarak 13 yılı çok hoyratça kullanmış bir parti oldu. Toplumda büyük muazzam bir beklenti, istek vardı. O rüzgarı yelkenine doldurdu AKP. O bizim yarattığımız rüzgardı. Hiçkimse kusura bakmasın ama Tayyip Erdoğan’ın rüzgarı falan filan hikaye bunlar böyle bir şey yoktu. 12 Eylül zindanlarında işkenceye dayananların yarattığı rüzgardı. Meydanlarda, alanda, 1 Mayıs’ta, nevruzda direnenlerin yarattığı rüzgardı. Yada başörtüsü özgürlük mücadelesinde sokaklarda gaz yiyen kadınların yarattığı rüzgardı. Alevilerin yarattığı rüzgardı, emekçilerin yarattığı rüzgardır. Bir değişim rüzgarı var ama bu Recep Tayyip Erdoğan’ın yarattığı rüzgar değildir. Yelkeni iyi kullanma kurnazlığını gösteren oydu. Bütün bunları çarçur edecek kurnazlığı gösteren oydu.” dedi.

'ÜLKE TEK ADAMIN AĞZINDAN ÇIKAN YALANLARI DİNLİYOR'

AKP’nin 13 yıllık iktidarı döneminde yalan, iftira, aldatma ve samimiyetsizlikle ülkeyi yönettiğini belirten Demirtaş, “Biz 13 yıldır böyle bir anlayışla yönetiliyoruz. Yalan, iftira, aldatma, gizli ajanda, samimiyetsizlik. Bunu yapmakla hep bizler suçlanıyoruz. Türkiye’nin cumhurbaşkanı bütün kanalları işgal etmiş durumda, bütün iletişim kanallarını, medya kanallarını, üniversiteleri, yargıyı işgal etmiş durumda. Bir talimatıyla bütün devlet aygıtı sivil alan da dahil olmak üzere sessizliğe bürünüyor ve herkes tek adamın sesini dinliyor. Herkes tek adamın sesiyle ancak onun maestro görevi veren o yön vermesiyle hareket edebiliyor. Adeta hipnotize olmuş büyük bir toplumsal yığın, onun ağzından çıkacak yalanı bekliyor. Herkes inanmaya hazır çünkü.” diye konuştu.

'KULÜP BAŞKANI SUÇ İŞLİYOR'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 4 hakemi statta alıkoyması olayıyla ilgili konuşan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir spor kulübünün başkanı hakemleri 4 saat rehin almış ve çıktı kendisi itiraf etti. Türk Ceza Kanunu'nda suç var açıkça. Cezası nedir bilmiyorum, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Hürriyeti tehdit. Yani bir kişiyi zorla alıkoyduğunuzda Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur. Bu adam bunu yapmış ve gururla iftiharla diyor ki; 'uğruna canımı feda edeceğim liderim beni aradı da ondan sonra diyor serbest bıraktım onları.' Bakın hiç kimse sorgulamıyor bile. Ülkenin Cumhurbaşkanı halihazırda suç devam ederken suçluyu arıyor ve ondan ricada bulunuyor. Suç işlemeyi bitir o kişileri serbest bırak diyor. O da hay hay ben canımı verirdim sana ne demek diyor, iş tatlıya bağlanıveriyor. Şimdi velev ki siz böyle bir suç işlediniz, işlemeyin de. Birini bir saat, 3 saat alıkoydunuz. Başınıza neler gelmez ki? Peki bu duruma müdahale edecek ülkede bir savcı var mı acaba? Çünkü resen soruşturma gereken bir durum çıktı ortaya. Açık itiraflar var. Hakemler orada 4 saat rehin alınmış, çıkmalarına izin verilmemiş. Bakın dışarıda olaylar olur hakem çıkamaz bekler sakinleşsin diye böyle bir şey yok. Adam el koyup hakemlere buradan çıkamazsınız diye tehdit etmiş ve ülkenin cumhurbaşkanı siz nasıl o hakemleri orada tutarsınız diyemiyor. Savcıları göreve çağırıp kolluk güçlerine şu kulübün başkanını gözaltına alın savcıya teslim edin diyemiyor ülkenin cumhurbaşkanı hukuktan yana değil tam da suç ortaklığı yaparak suçludan yana bir tavır sergiliyor. Ve o beyefendi de çıkıp gururla biz böyle yaptık biz kadın gibi yaşayacağımıza böyle erkek gibi yaşarız diyecek kadar da hafifleşebiliyor.”