HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyabakır’daki patlamayla ilgili tetikçilerin kim olduğunu bilmediklerini ancak bu hale getirenin Cumhurbaşkanı ve Başbakan olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bizzat konuşup konuşmadığı sorulan Demirtaş, “Bana ne diyecek, gitsin halktan özür dilesin. Onun yeri bugün Diyarbakır’dı.” dedi. Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aradığını ifade etti.

HDP Genel Başkanı Demirtaş, Sancaktepe ve Pendik’te mitingler yaptı. Seçmenlerine seslenen Demirtaş, Diyarbakır’daki patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Olaya sebep olanların Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu ileri sürdü.

Miting sonrası basın mensuplarının “Cumhurbaşkanı ile bizzat konuşabildiniz mi?” sorusuna Demirtaş, “Hayır. Aramış da arkadalar ben şunu söyledim, ülkenin cumhurbaşkanı, ‘ben 77 milyonun cumhurbaşkanıyım’ diyor değil mi? Diyarbakır’da büyük bir katliam yaşanmış kendisi bugün AKP mitingi yapıyor. Onun yeri bugün Diyarbakır’dı AKP mitingi yapmak değildi. Halen meydanlarda bize hakaret ediyor hedef gösteriyor. Dolayısıyla beni aramasına falan gerek yok. Gitsin Diyarbakır’a ülkenin cumhurbaşkanıysa. Taziyelere gitsin. Katliamın olduğu yere çiçek bıraksın, üzüntülerini belirtsin. Fakat hala kendisi AKP mitingi yapıyor. Dün akşamda Eskişehir’de katliamın olduğu saate canlı yayında bir saat konuştu ve Diyarbakır’daki katliama değinmedi bile üzüntüsünü bile belirtmedi. Beni arayıp ne diyecek?” diye konuştu.

Diğer parti başkanlarının arayıp aramadığı sorulan Demirtaş, “Kemal bey aradı sağ olsun. Arayan aramayan bütün dostlar sağ olsun. Fakat Cumhurbaşkanı ve Başbakan iki aydır bizi hedef gösteriyorlar. Söylemleriyle, yayınlarıyla, gazeteleriyle bizi her yerde linç ettirmek için herşeyi yaptılar. Vatan haini, bölücü, terörist, din düşmanı, İsrail uşağı, Amerikan uşağı demedikleri bir şey kalmadı ki. Yani ne kadar it kopuk varsa bizi onların önüne attılar. Her yerde saldırıya uğradık. Bunları yapan yaptıran tetikçi kim bilmem ama bu hale getiren onlardır. Arayıp bana ne diyecekler? Gitsinler halktan özür dilesinler. ‘Biz bu hale getirdik özgünüz’ desinler.” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun arayıp aramadığı sorusuna da Demirtaş, “Aramış o da herhalde.” cevabını verdi.