Muş mitinginde halka seslenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı canlı yayına davet ediyorum.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere Muş’a geldi. Muş Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kendisine iftira attığını ifade ederek onları canlı yayına davet etti.

Kendilerine güveniyorlarsa canlı yayına çıkmalarını talep eden Demirtaş, şunları söyledi: “Başbakan ve Cumhurbaşkanı iftira atıyorlar. Buradan onları canlı yayına davet ediyorum. Ahmet Hoca, Başbakan'sın, profesörsün, kendine güveniyorsan, 2 saat canlı yayına çıkalım bütün memleket izlesin, hodri meydan. Eğer çekiniyorsan ben tek başıma konuşamam diyorsan cumhurbaşkanı da beraber gelsin. Gel meydanlara söylediğin yalanları, yüzüme karşı da söyle. Taksin kıblemizdir dediğimi, o yalanı gel bir de yüzüme karşı söyledi. Bunların kökü yalan. Bir Müslüman, kendine 'Müslüman'ım diyen birinin yapmaması gereken şey yalan iftira, kul hakkıdır ve hırsızlıktır. Bunlar ikisini de sonuna kadar yapıyorlar. Bir Cumhurbaşkanı düşünün saz çaldım diye bana hakaret ediyor. Bir Cumhurbaşkanı seviyeyi düşürecek hale gelmişse bundan bir hayır gelmez, artık ülkenin bundan kurtulması lazım.”

BENİM ÇALDIĞIM DEĞİL, SENİN ÇALDIĞIN SORUNDUR

Saz çaldığı için kendisine hakaret edildiğini ifade eden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben çaldığım her şeyi söylüyorum, sen de çaldıklarını söyleyecek cesaretin var mı? 17 Aralık operasyonu başladığında sen oğlunu arayıp evdeki paraları çıkarın evden dedin mi demedin mi? Önce bunun hesabını ver. Benim çaldığım değil senin çaldığın sorundur. Benim çaldığım halkı coşturuyor, senin çaldıkların ise halka kan kusturdu. Keşke sen de sadece saz çalsaydın. İktidarın, devletin gücünün ellerinden gittiğini anladılar. Ellerindeki devlet gücü kayboluyor. Şimdi gece gündüz ahlaksız bir şekilde bize saldırıyorlar. Her yerde HDP’yi nasıl durdurabiliriz diye bürolarımıza saldırıyorlar. Genel Merkezi'miz silahla taradılar. Bunlar 2 kişiydi ve biri tutuklandı biri bırakıldı. Bugüne kadar onun dışında tutuklanan 1 kişi dışında HDP’ye saldırdığı için gözaltına alınan 1 kişi yok. Cumhurbaşkanı'na karşı zafer işareti yaparsanız anında içeri alırlar. Ama HDP’ye bomba atanı bile yakalamadılar. Başbakan diyor ki biz kınadık. Ey Başbakan, ey Ahmet Hoca senin görevin kınamak değil yakalamaktır. Niye yakalamıyorlar. HDP bürolarını yakanlar sokaklarda özgürce dolaşoyor ve HDP’ye özgürce saldırabiliyorlar. AKP o kadar panik halindeki, devletteki gücünü kaybetmemek için her türlü saldırının önünü açmak için bu saldırıları beis görmektedir.”

BÜTÜN HARAM OTLARI BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ

HDP seçim bürolarına yapılan saldırıları hatırlatan Demirtaş, “Ezilen, mağdur olan biz, ağlayan onlar. 7 Haziran’da ağlayacaksınız. AKP’ye oy verenlere demiyorum ama sarayda saltanat sürenler, sarayın bahçesinde otlanan davarlar ağlayacak. Halkın malını, mülkünü çalıp trilyonları götürdüğünüz için, bunun hesabını verdiğiniz için çok ağlayacaksınız. Bütün haram otları burnunuzdan fitil fitil getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Demirtaş, yaptığı konuşmanın ardından Diyarbakır’a gitmek üzere Muş’tan ayrıldı. Mitingden sonra katılımcılar istasyon caddesinde sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.