Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'dan sonra AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında savaş koalisyonu kurulduğunu söyleyerek, "Zannediyorum erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecektir Türkiye." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi'ne Suruç Katliamı için başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, seçimden bu yana bir savaş koalisyonu kurulduğunu söyleyerek, "AKP- MHP savaş koalisyonu. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutarak, ‘benimle yürü Türkiye değil’ arkasına taktıklarını sarayın bahçesine götürmüş durumda. Eminim MHP’ye oy veren Türk milliyetçileri bunu sorgulayacaktır. Sarayın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP seçmeni bunlara oy veriyor. Dolayısıyla savaş koalisyonu kurulmuş durumda. Zannediyorum erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecektir Türkiye." ifadelerini kullandı.

“KAÇ SEÇİMDE YENİLİRSE YENİLMİŞ SAYIYORLAR KENDİLERİNİ?”

Seçim olacaksa da bir an önce karar alıp sahaya inmekte fayda olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle devam etti: "Bir an önce Türkiye seçimini yapmalı. Bu defa da AKP’den kalıcı bir kurtuluşun alternatifi ortaya çıkmalı. HDP buna hazırdır. Parti meclisi ile yaptığımız toplantıda bütün teşkilatlarımız olası bir erken seçime hazır olduklarını ifade ediyorlar. Biz kendimize güveniyoruz. İnşallah bu seçimde bu defa AKP Türkiye’nin başına bela olmaktan çıkar. Fakat şunu da duymak istiyoruz AKP’den. Kaç seçimde yenilirse yenilmiş sayıyorlar kendilerini? Onu da bilmek istiyoruz."