Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Caferi-Der Başkanı Selahattin Özgündüz'ü ziyaret etti. Basın mensuplarının İmralı Adası'na giden heyet ve süreçle ilgili sorularına cevap veren Demirtaş, "Heyet henüz çalışmasını tamamlamadı, İmralı'dan döndüğü zaman gerekli açıklamayı onlar yaparlar. Biz de bilmiyoruz yani ne konuşuldu, ne yapıldı? Döndükleri zaman hep birlikte öğrenmiş oluruz." dedi.

Ziyaretin ardından Özgündüz ve Demirtaş basın mensuplarına açkılamalarda bulundu. Demirtaş, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye'de siyasetin kutuplaştırıcı ve ötekileştirici yöntemlerle yapıldığını ve bunlardan herkesin zarar gördüğünü söyledi. Demirtaş, "Bizi birleştirmek adına ya tekliyi dayattılar bize, bunu kabul etmeyeni de bu ülkede ötekileştirmeye çalıştılar. Siyasi bir destek açıklaması için burada değiliz. Allah hepimize bir akıl vermiş, siyasi tercihini kullanır. Ama kullanacağımız akıl ortak yaşama, yeni yaşama, ezilmişliğimize çare oluşturacaksa o zaman değerli anlamlı olur." dedi

"ÖZGÜNDÜZ: BÜTÜN PARTİLERE AYNI UZAKLIKTA AYNI YAKINLIKTAYIZ"

Özgündüz ise Anadolu'da Süryanisi, Rum'u, Ermenisi gibi pek çok kimliğin hepsinin birer çiçek olduğunu ve ihanet edilmediği sürece ortada bir sorun olmadığını ifade etti. Özgündüz, "Ayrılığı bir düşmanlık sebebi olarak gördüğümüz zaman yobazlık orada başlayacak. Bağnazlık orada başlayacak." dedi. Ziyareti için Demirtaş'a teşekkür eden Özgündüz, "Kapımız herkese açık. Türkiye Cumhuriyeti'nin faaliyet izni verdiği bütün partilere aynı uzaklıkta ve yakınlıktayız. Kim bize ne kadar değer verirse bizden de o kadar karşılık görür, hangi parti olursa olsun." ifadesini kullandı.

HEYET ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMADI

Demirtaş basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Demirtaş, İmralı'ya gidecek heyet ve sürece ilişkin sorulara, "Heyet henüz çalışmasını tamamlamadı, İmralı'dan döndüğü zaman gerekli açıklamayı onlar yaparlar, biz de bilmiyoruz yani ne konuşuldu, ne yapıldı? Döndükleri zaman hep birlikte öğrenmiş oluruz." dedi.

Gazetecinin, İmralı heyetiyle ilgili 'genişletilmiş derken neyi anlamamız gerekiyor, acaba sayı giderek çoğalacak mı katılanların' şeklindeki sorusuna Demirtaş, "Tamamı akşam açıklamada sizlere anlatılır." şeklinde cevap verdi.

Demirtaş, MİT Müsteşarı'nın milletvekilliği adaylığı ile ilgili bir değerlendirme yapması istenince de "Herkes kendi adaylığı ile ilgili kendisi karar verir. Herkese hayırlı olsun diyebilirim, ne diyebilirim ki?" şeklinde cevap verdi.